Titouan Perrin-Ganier i Gaia Tormena, campions del món de BTT Eliminator a Barcelona

02/10/2022
BTT

Titouan Perrin-Ganier i Gaia Tormena, campions del món de BTT Eliminator a Barcelona

Barcelona es va convertir aquest diumenge 2 d'cotubre en el gran epicentre del ciclisme mundial, albergant els Campionats del Món de BTT Eliminator en una jornada increïble a Montjuïc. Al matí, es va disputar la prova de descens urbà Down Urban Barcelona i a continuació, es va celebrar la lluita pel mallot de l'Arc de Sant Martí de la modalitat Eliminator, coneguda amb les inicials de XCE.

Dues setmanes després de la darrera prova de la Copa del Món UCI d'Eliminator 2022, els millors ciclistes d'aquesta especialitat lluitarien pels mallots més especials del món del ciclisme al Campionat del Món UCI Mountain Bike Cross Country Eliminator 2022. Els actuals campions, la italiana Gaia Tormena i l'alemany Simon Gegenheimer, estaven entre els favorits per retenir els seus títols, però en aquest format explosiu i de carreres ràpides, qualsevol cosa podia passar. Més de 20 delegacions presents que portarien diferents aspirants per a la consecució del trofeu més preuat. En categoria masculina destacarien el quatre vegades campió mundial, Titouan Perrin-Ganier; Jeroen Van Eck, Quentin Schrotzenberger i Felix Klausmann. En categoria femenina, trobàvem Coline Clauzure, Marion Fromberger, Didi de Vries, Ella Holmegård i Marcela Lima.

Des de la ronda de qualificació, es va veure que els detalls marcarien la diferència. La igualtat era màxima als temps de tots els participants. Un cop van començar les rondes finals, van anar caient alguns dels favorits, com el campió d'Europa, Jakob Klemencic. A les semifinals, va ser l'holandès Jeroen Van Eck. I així va arribar a les grans finals.

Primer, van ser les dones qui es van disputar el mallot arc de Sant Martí. La italiana Gaia Tormena va sortir disposada a no donar opció als seus contrincants. No va deixar el líder de carrera en cap moment i es va proclamar campiona del món per segon any consecutiu. La francesa Coline Clauzure i la sueca Holmegard, es van emportar la plata i el bronze respectivament. Entre les participants hi havia la catalana Sara Gay, quatre vegades campiona d'Espanya de la disciplina, que es va quedar sense poder aaccedir a les semifinals en una inoportuna caiguda de cadena.

En categoria masculina, la final va tenir suspens fins a l'últim moment. El francès Titouan Perrin-Ganier va agafar uns petits metres d'avantatge i ningú el va poder superar. Assolia el seu cinquè mundial d'Eliminator. Per darrere, Gegenheimer es lamentava per haver aconseguit la plata; i el porto-riqueny Ricky Morales, aconseguia un bronze molt lluitat.

Pol Romero i Mireia Pi guanyen el Down Urban Barcelona

Per la seva banda, una estona abans d'havia disputat el Down Urban Barcelona, la prova de descens urbà que va tenir suspens fins a la darrera baixada, oferint un gran espectacle a l'entorn privilegiat de les Fonts de Montjuïc de Barcelona. Salts, escales, velocitat i tècnica. Una prova que sempre deixa impressionats tots els assistents.

A la primera mànega, el més ràpid va ser Pol Romero, que el va posicionar com el gran favorit, amb Ignasi Jorba (Moto Club Sant Andreu) i Ben Moore (Orange Bikes). A la segona mànega, la prova va estar més ajustada, després d'un gran temps d'Adriel Pons (CE BTT Prades). Però pocs minuts després, Ignasi Jorba el va superar i va mantenir la primera posició fins que va sortir Romero. El català va fer una baixada espectacular i va aturar el cronòmetre 1:01.19, convertint-se en el nou vencedor. En les fèmines, Mireia Pi (La Tribu BTT) va sortir molt contenta amb la seva actuació, sent la campiona.

Fotografia: Maria Soteras / Ocisport