David Lozano i Blanca Vallès, primers líders de la Copa Catalana CX al Bruc

09/10/2022
Ciclocròs

David Lozano i Blanca Vallès, primers líders de la Copa Catalana CX al Bruc

Aquest diumenge 9 d'octubre, El Bruc (Anoia) ha estat l'escenari d'inici del calendari 2022 de la Copa Catalana CX amb les proves del Bru-CX. La mateixa seu que va coronar els vencedors finals de l'anterior temporada de ciclocròs català donava inici a una nova temporada 2022/23, amb David Lozano (Team Novo Nordisk) i Blanca Vallès (Irontech Mendiz Ambisist) com a vencedors en categoria elit, situant-se així com a primers líders de la competició.

Lozano, ciclista professional de carretera des de 2013, ha dominat la cursa en solitari amb solvència i ha estat acompanyat al podi per Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu) i David Domínguez (Eolo-Kometa). Una nova aparició del terrassenc en la disciplina del ciclocròs de la qual en va ser una de les principals promeses a nivell estatal, aconseguint quatre campionats d'Espanya en categoria sub23 entre 2007 i 2010, però que va aparcar després de ser-li diagnosticada la diabetis que li va acabar obrint les portes a l'equip Team Novo Nordisk del pilot professional de carretera. Per la seva banda, Blanca Vallès ha dominat la categoria femenina per davant de Sara Gay (Biking Point) i de la sub23 Nicole Castillo (Biking Point).

Prop de 160 ciclistes s'han reunit a la prova organitzada pels clubs ciclistes Els Culets Vermells i Bruckers BTT amb el suport de l'Ajuntament del Bruc. La primera de la Copa Catalana de CX 2022, que continuarà el pròxim 16 d'octubre a Sant Martí de Centelles (Osona).

Guanyadors Bru-CX II Ciclocròs del Bruc:

  • Elit: David Lozano (Team Novo Nordisk) i Blanca Vallès (Irontech Mendiz Ambisist)
  • Sub23: Bernat Puig (Globalia-Zamora Enamora)
  • Júnior: Pau Magrià (UCV Bikesports-Ford Nicolás) i Zaira Boter (Amunt-TBikes-BH)
  • Cadet: Borja Carvacho (BTT Fornells) i Abril Roma (Jufré Vic-ETB)
  • Màster 30: Mattia Paganotti (UC Les Franqueses)
  • Màster 40: Albert Juvanteny (Cicles Vic)
  • Màster 50: Francesc Xavier Carnicer (Massi)
  • Màster 60: Àngel Blanco (Cycling No Limit Cardedeu)
  • Totes les classificacions completes.

Fotografia: Club Ciclista Els Culets Vermells