Sant Boi corona els campions de la Copa Catalana Cadet i Fèmines Júnior, Cadet i Màster 2022

09/10/2022
Carretera

Sant Boi corona els campions de la Copa Catalana Cadet i Fèmines Júnior, Cadet i Màster 2022

El calendari català de carretera 2022 arriba a la seva fase final (la seva última cita serà la Copa Catalunya Infantil de Palafrugell) i aquest diumenge 9 d'octubre es va viure el tancament de la Copa Catalana Cadet masculí i de la Copa Catalana de Fèmines Cadet, Júnior i Màster amb la disputa del Gran Premi Ajuntament de Sant Boi. El Club Ciclista Sant Boi va organitzar una gran jornada de tancament, on també es va disputar la penúltima prova de la Copa Catalunya Infantil amb més de 130 inscrits (Totes les classificacions).

El mateix circuit en què es van desenvolupar les proves de les categories escolars, on el club baixllobregatí és una de les referències de la formació a Catalunya, es va disputar la prova de la Copa Catalana de les categories esmentades, que va reunir una setantena de participants. La cursa es va resoldre amb victòria del cadet de primer any Pol Sanvicens (Purito-Tadesan-Nuria), que va certificar el domini del seu equip durant la temporada i va poder celebrar la victòria per davant del seu company d'equip Marc Zafra i de Pol Queralt (Tot net-Terrassa), mentre el Adrià Pericas celebrava el seu triomf final a la Copa Catalana 2022.

També van poder celebrar el seu triomf final al calendari català de carretera 2022 les júnior i cadet Laia Bosch i Núria Hidalgo (Costa Brava Mediterranean Foods), que amb le seves victòries en les respectives categories asseguraven matemàticament el triomf a la Copa Catalana.

La prova baixllobregatina suposava la prova final de la Copa Catalana Cadet masculina 2022, que ha comptat amb 19 dies de competició puntuable i que Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) ha acabat dominant per davant dels seus companys d'equip Marc Zafra i Roger Pareta.

Per la seva banda, la Copa Catalana de Fèmines Cadet, Júnior i Màsters ha tingut 7 dates puntuables i s'ha tancat amb una jornada decisiva per a les victòries júnior i cadet, respectivament de les ciclistes de l'equip Costa Brava Mediterranean Foods Laia Bosch i Núria Hidalgo. La júnior Bosch, que el 2023 farà el salt a l'equip de formació del professional AG Insurance-NXTG, ha acabat liderant la general per davant d'Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering) i de la seva companya Carla Albareda, mentre que Hidalgo ha liderat la classificació cadet per davant de Laura Martínez (Tot net-Terrassa) i Ainara Inarejos (Penya Ciclista Baix Ebre).

Com a novetat d'aquest 2022, el calendari incorporava a les categories màsters, que han acabat premiant a la màster 30 Yulimar Milla (RCB Motor Begues) i a la màster 40 Úrsula Ospina (Ratpenat Club Ciclista).

Campions Copa Catalana de Carretera 2022:

  • Cadet masculí: Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Cadet femení: Núria Hidalgo (Costa Brava Mediterranean Foods)
  • Júnior fèmines: Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods)
  • Màster 30 fèmines: Yulimar Milla (RCB Motor Begues)
  • Màster 40 fèmines: Úrsula Ospina (Ratpenat Club Ciclista)

Classificacions completes del Gran Premi Ajuntament de Sant Boi.

Fotografia: Club Ciclista Sant Boi