Castelldefels corona els vencedors de la Copa del Món UCI d'E-MTB 2022

17/10/2022
E-Bike

Castelldefels corona els vencedors de la Copa del Món UCI d'E-MTB 2022

Per segon any consecutiu, la ciutat localitat de Castelldefels (Baix Llobregat) va ser l'escenari de la prova final de la Copa del Món UCI d'E-MTB aquest diumenge 16 d'octubre. Igual que en el darrer 2021, la ciutat mediterrània acollia la prova final del calendari de les WES Series Presented by Magneti Marelli Checkstar, que unes setmanes abans ja havien fet parada a la Sea Otter Europe de Girona. Un recorregut espectacular rodejant el Castell de Castelldefels va veure els millors especialistes del món disputant-se el títol de l'any.

En la categoria femenina, Sofia Wiedenroth (Specialized) va ser la més ràpida en les qualificacions matinals, i es va endur el premi de la Pole Position Raspini juntament amb el campió del món Jérôme Gilloux (Lapierre), que va tornar a lluir el mallot de l'arc de Sant Martí per terres catalanes.

Des del primer lloc de la sortida,  Wiedenroth va aconseguir també el Holeshot i el liderat de la cursa. L'alemanya va mantenir la primera posició durant tota la cursa, per davant de la suïssa Kathrin Stirnemann (Thomus), que ja tornava a les WES en aquesta ronda amb un fort ritme de cursa, acabant a un minut de la líder després de 7 voltes. Darrere seu, Justine Tonso (Lapierre), recuperada després d'estar malalta durant unes setmanes, aconseguia fer la seva cursa en tercera posició i deixar a Sandra Santanyes (Trek) i Elisabeth Guillen (Fantic) sense possibilitat d'atacar-les. La francesa pujaven doncs al tercer esglaó del podi. L'actual campiona del món Nicole Göldi (Trek) acaba la temporada de la Copa del Món en el primer lloc de classificació general tot i no prendre la sortida d'aquesta darrera prova, seguida de Sofia Wiedenroth i Justine Tonso.

En la cursa masculina, Gilloux va sortir en primer lloc, amb Joris Ryf (Bergstrom) i Ismael Esteban (BH) a prop. L'especialista espanyol va fer una gran sortida i es va emportar el Holeshot, sent protagonista d'una apretada batalla amb Ryf, que es va situar al capdavant des de la primera volta, i Gilloux. Darrere dels tres, Fabio Spena (Specialized) i els catalans Lluc Coma (Impuls) i Jofre Cullell (Mondraker) lluitaven a pocs segons, oferint un gran espectacle. El cop d'efecte es va produir al principi de la tercera volta, quan el vigent campió del món Gilloux va punxar una roda, i després d'aturar-se a la zona d'assistència tècnica i canviar de pneumàtic, va decidir abandonar la cursa. Ryf aconsguia d'aquesta manera la seva tercera victòria de la temporada, seguit d'un Esteban que aconseguia el seu millor resultat de la temporada amb un segon lloc.

Encapçalant les classificacions, el gran dominador de la disciplina Jérôme Gilloux aconsegueix així el seu segon títol a la Copa del Món d'E-MTB consecutiu, amb una temporada perfecta per al francès, a qui han seguit a la general el campió suís Joris Ryf i Ismael Esteban, que va assegurar el seu tercer lloc a la general en el podi de l'última cursa de Castelldefels, que va tancar per segon any consecutiu la temporada de curses de les WES Series. El tancament del calendari internacional es va viure a la nit amb la cerimònia final, celebrada a la platja de Barcelona.

Fotografia: WES Series