Celebrada la tercera prova de Lliga Catalana d'Hivern de Pista a Tortosa

14/01/2023
Pista

Celebrada la tercera prova de Lliga Catalana d'Hivern de Pista a Tortosa

Una seixantena de ciclistes s'han reunit la matinal d'aquest dissabte 14 de gener per la disputa d'una nova jornada de la Lliga Catalana d'Hivern de Pista al Velòdrom Municipal de Tortosa (Baix Ebre). La Penya Ciclista Baix Ebre ha organitzat la tercera data del calendari de pista hivernal català després de les cites del desembre disputades a Mont-roig del Camp, reunint una notable participació.

La jornada s'ha vist marcada per un accident que ha obligat a aturar la prova per falta d'ambulàncies, fet que ha deixat a l'òmnium de categoria open amb tan sols dues proves disputades. En aquell moment, el júnior Marc Zafra (Team Torrent), una setmana després d'aconseguir imposar-se a l'òmnium i madison de la prova internacional celebrada a Donostia amb la selecció catalana, dominava la classificació després de la seva victòria a la puntuació, per davant del dominador de les dues últimes proves de Lliga Catalana, el seu company Adrià Garmendia, i del que havia estat el vencedor de l'eliminació, el sub23 George Gray (Zappi Race Team).

Per la seva banda, entre les fèmines, han acabat amb la mateixa puntuació després de la disputa del tempo, scratch i puntuació la cadet Núria Hidalgo (Club Ciclista Ataraxia), la sub23 Júlia Borràs (Vipeq) i la màster Fina Casas (Montbrió-Montbike). Entre els cadets, Ferran Marcè (Torrent Team) s'ha endut la victòria després de les proves de tempo scratch i puntuació, per davant dels seus companys d'equip Narcís Monturiol i Marcos González.

Pel que fa a les categories escolars, han pres part de la prova set infantils, que disputaven les proves d'eliminació, scratch i puntuació, amb els triomfs de Roc Escobar (Speed Republik) i Noa Morena (Escola Ciclisme Montroig). Per la seva banda, set alevins han disputat el seu òmnium, amb la disputa de les proves d'eliminació, scratch i longest lap, que ha acabat amb l'empat a punts entre Marc Batlle (Ciclos Oleka) i Jordi Salsench (Escola Ciclisme Montroig).

El calendari hivernal de pista català continuarà el pròxim dissabte 21 de gener a Mataró, amb les inscripcions obertes fins dimarts.

Tota la informació de la pista catalana (actualitat, calendari, resultats...)

Fotografia: Ajuntament de Tortosa