El Club Ciclista Baix Ter compta amb 110 corredors i corredores per afrontar la temporada

09/02/2023
BTT

El Club Ciclista Baix Ter compta amb 110 corredors i corredores per afrontar la temporada

El Club Ciclista Baix Ter, amb seu a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), va presentar la temporada 2023 el darrer cap de setmana de gener amb un acte celebrat a l’Hotel La Costa Beach & Golf Resort de Pals que va reunir 130 persones, entre ciclistes i acompanyants. L’entitat compta per aquest curs amb quatre equips. Dos d’ells són femenins i de carretera: el Massi-Tactic UCI Women’s Cycling Team i el seu filial, el nou Massi-Tactic Academy. Un altre de BTT i masculí, i l’escola, formada pels corredors i corredores més joves. L’acte va servir també per donar a conèixer l’equipació que vestiran a partir d’ara tots els membres del club i per tant, la seva nova imatge.   

La seva escola és una de les més antigues i alhora de les més ben considerades a Catalunya pel que fa al nombre d’integrants i els resultats obtinguts. És també l’eix principal del club i ha servit com a punt de partida perquè, amb el pas dels anys, hagin sorgit la resta d’equips que formen part de l’estructura del CC Baix Ter. David Bayó n’és el seu coordinador i durant la presentació de la temporada, va destacar el “creixement” d’aquesta escola amb el pas dels anys i també “els campions i campiones que n’han anat sortint”, recordant en tot moment que “el nostre principal objectiu no són els resultats, sinó que els nens i nenes practiquin esport i sobretot el seu aprenentatge”.

L’equip BTT de Mountain Bike, creat l’any 2016, actualment competeix a nivell nacional a les millors curses del calendari amb més punts de la Unió Ciclista Internacional (UCI) del sud d’Europa. El seu responsable és Eduard Borrell, qui subratllava que “d’aquest equip han sortit al llarg dels últims anys molt bons corredors que han pogut guanyar-se la vida amb el ciclisme. Competeix en el calendari espanyol i s’hi ha consolidat amb el pas de les temporades”. 

La principal novetat d’aquest 2023 és la creació del Massi-Tactic Academy, que agafa el relleu de l’antic Catema.cat per convertir-se en el filial del Massi-Tactic UCI Women’s Cycling Team. El seu director, Joan Carles Martí, explicava que tots dos equips “potencien l’esport femení i el ciclisme femení català”, parlava de “l’orgull” de ser el segon equip d’un conjunt que competeix a l’elit del ciclisme de carretera, i manifestava que el “gran objectiu per aquesta temporada és polir, crear i potenciar corredores catalanes perquè el dia de demà puguin formar part del Massi-Tactic”. Un primer equip que compta amb 12 ciclistes per afrontar aquesta temporada, la cinquena consecutiva a l’elit, i que donarà el seu tret de sortida aquest 5 de febrer a la Volta a la Comunitat Valenciana. Està dirigit per Manel Gonzalo, qui donava sobretot “molt de valor a la nostra escola, el que realment li dona sentit a aquest club. Nosaltres som l’equip més visible, però el més important és cuidar la nostra base, l’eix principal d’aquesta entitat”.

Fundat l’any 1990, el Club Ciclista Baix Ter compta actualment amb 110 corredors i corredores i la seva massa social la formen 210 persones. Sergi Güell n’és el seu president, acompanyat a la junta per Àngel González, tresorer; Eduard Borrell, secretari, i els vocals Adela Puig, Aitor Surrell, David Bayó, Pere Ribas i Carla Cufí.