El ciclisme català en carretera amplia la nòmina de corredores en equips UCI

16/02/2023
Federació

El ciclisme català en carretera amplia la nòmina de corredores en equips UCI

El ciclisme català en carretera es troba en un gran estat de salut i prova d’això és la creixent representació de ciclistes catalanes en l’elit. Enguany hi ha 15 corredores catalanes que estan en plantilla en equips de categoria internacional UCI, una xifra que supera notablement les 10 ciclistes catalanes que van competir en aquesta categoria el 2022.

Aquest 2023, el ciclisme català també suma un nou equip de categoria UCI. El Zaaf Cycling Team, nascut el 2022 i amb seu a Barcelona, fa el salt a la categoria continental i es suma al Massi-Tactic Women’s Team del Club Ciclista Baix Ter com a representants catalans a l’elit internacional. Els dos equips tindran representació catalana en les seves respectives plantilles.

L’equip empordanès, que viurà la seva cinquena temporada com a equip continental UCI, té fins a quatre catalanes en plantilla. Tres d’elles tornen al Massi-Tactic després d’algunes temporades fora de casa. És el cas de Patry Ortega (1988), que, després de dues temporades i mitja a l’equip català, l’any passat va córrer amb els colors del Sopela Women’s Team; Elisabet Escursell (1996), que arriba a l’Empordà després d’una aventura al Bepink italià, i Iris Gómez (1986), formada al Catema.cat i que ara formarà part del primer equip empordanès després d’un any al Bizkaia Durango. Estaran acompanyades a la plantilla per Estefania Jimenez (2004), que serà la catalana més jove en categoria UCI.

L’equip Zaaf Cycling Team, per la seva banda, comptarà amb dues ciclistes catalanes que totes dues s’estrenen en categoria UCI. Són la ganxona Lucía García (2004), múltiple medallista als Campionats d’Espanya júnior i premiada com a ciclista revelació catalana el 2022, i la sabadellenca Marta Romance (2000), provinent de les proves de duatló.

D’entre les catalanes que corren amb equips de categoria UCI fora de Catalunya, n’hi ha set que aquest any estrenen nou equip. Una d’elles és Mireia Benito (1996), millor ciclista catalana de 2022, que deixa Massi-Tactic i correrà amb el mallot de l’equip AG Insurance – Soudal Quick Step. També estrenen colors Mireia Trias (2000) i Laura Rodríguez (1999), que correran amb Laboral Kutxa Fundación Euskadi; Andrea Soldevilla (1997) i Cristina Vila (1996), que totes dues s’estrenen en categoria UCI i compartiran equip a Soltec Team, i Laura Martí (1993) i la campiona catalana de ruta Emma Ortiz (1998), que formen part d’un Team Groupe Abadie que enguany s’estrena com a equip de categoria UCI.

Per últim, dues corredores seguiran vestint el mateix mallot de categoria internacional UCI que ja vestien el 2022. Es tracta de Maria Banlles (2000), que competirà per quarta temporada consecutiva amb l’equip basc Sopela Women’s Team, i Ariana Gilabert (2000), que estarà per segon any a l’equip Laboral Kutxa Fundación Euskadi i formarà part d’una plantilla que compta amb tres ciclistes catalanes.

Ciclistes catalanes en equips UCI 2023:

  • Maria Banlles (Sopela Women’s Team)
  • Mireia Benito (AG Insurance – Soudal Quick Step, Bèlgica)
  • Elisabet Escursell (Massi-Tactic Women’s Team)
  • Lucía García (Zaaf Cycling Team)
  • Ariana Gilabert (Laboral Kutxa Fundación Euskadi)
  • Iris Gómez (Massi-Tactic Women’s Team)
  • Estefania Jimenez (Massi-Tactic Women’s Team)
  • Laura Martí (Team Groupe Abadie, França)
  • Patry Ortega (Massi-Tactic Women’s Team)
  • Emma Ortiz (Team Groupe Abadie, França)
  • Laura Rodríguez (Laboral Kutxa Fundación Euskadi)
  • Marta Romance (Zaaf Cycling Team)
  • Andrea Soldevilla (Soltec Team)
  • Mireia Trias (Laboral Kutxa Fundación Euskadi)
  • Cristina Vila (Soltec Team)

Fotos: Massi-Tactic Women's Team / Laboral Kutxa Fundación Euskadi