Presentació de la 4a Garrigues Bike Campionat de Catalunya UltraMarató BTT i la 3a Rural Cycling

10/03/2023
BTT

Presentació de la 4a Garrigues Bike Campionat de Catalunya UltraMarató BTT i la 3a Rural Cycling

Aquest dijous 9 de març s'ha presentat la 4a edició de la Garrigues Bike, que es celebrarà el 3 de juny i enguany tornarà a ser el Campionat de Catalunya UltraMarató BTT, igual que ja va passar en l'edició de 2021. En l'acte també s'ha presentat la 3a Rural Cycling, que es celebrarà els dies 25 i 26 de març. Les dues carreres estan organitzades pel Club Esportiu Castelldans. A la presentació hi han estat presents el diputat Joan Gilart; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Víctor Saiz; el representant del Club Esportiu Castelldans, Esteve Reñé, i el director de cursa, Eduard Abella.

La primera prova prevista és la tercera edició de la Rural Cycling, que dividirà la competició en dues jornades. La primera és una cursa llarga de gravel, en la distància de 115 km i amb un desnivell de 1.600 metres, que els primers participants faran entre 5 i 6 hores, segons han explicat els organitzadors. Aquesta, igual que la que se celebra l’endemà, la marxa cicloturista, són de caire no competitiu. En aquest cas, la marxa estarà dividida en tres recorreguts de 150 km i un desnivell de 2.400 metres; un de 110 km i un desnivell de 1.600 metres, i un de més curt, de 100 km i un desnivell de 1.200 metres. S’espera la inscripció de 300 participants. Aquell cap de setmana també s’organitzaran xerrades i ponències al voltant del món del gravel. Entre altres, hi participarà el ciclista lleidatà de l’equip Controlpack, Albert Masana.

Pel que fa a la 4a Garrigues Bike Campionat de Catalunya UltraMarató BTT, consta de 130 km, amb un desnivell positiu acumulat de 2.600 metres, el circuit d’aquesta edició és força semblant al de l’edició anterior. Els corredors passaran per un 60% de camins de pista i 40% de corriols. Els qui escullin la prova marató, de 80 km i 1.600 metres de desnivell acumulat, es trobaran un circuit sense descans, amb pujades curtes i corriols ràpids. Comparteix el 80% del recorregut amb el track de la ultramarató. Finalment, per a la cursa rally, de 65 km i 1.100 metres de desnivell acumulat, els participants afrontaran un circuit intens amb pujades explosives i corriols ràpids. En aquest cas, comparteix els primers i últims quilòmetres amb el track de la ultramarató.

Eduard Abella ha qualificat la prova de “molt dura i exigent”. Està prevista en una distància de 130 km, amb un desnivell de 2.600 metres, i s’espera la participació d’entre 100 i 150 participants a la ultramarató, i un centenar repartits entre la prova marató i la rally. Abella també ha explicat que, en un període de temps no massa llunyà, es plantegen que aquesta prova sigui puntuable per al Campionat d’Espanya. Víctor Saiz ha felicitat els organitzadors per portar el Campionat de Catalunya a Lleida i ha recordat que, des del punt de vista de les marxes cicloturistes, Castelldans “és la primera del calendari”, que seguirà després a Tremp (abril), Cervera i Balaguer (maig), Tàrrega i Vielha (juny) i el Pont de Suert (setembre).

Per la seva banda, Esteve Reñé ha recordat la feina que es fa des del club per “netejar senders, parlar amb alcaldes, buscar voluntaris per tots els pobles en una comarca rica i amb molta història”. Joan Gilart, per últim, ha recordat que, una vegada superada la pandèmia, “tot torna a la normalitat” i que amb l’organització d’esdeveniments com aquest “es dona valor als pobles”.