El Campionat de Catalunya de DH 2023, el pròxim cap de setmana al 4Riders d'Avià

22/04/2023
DHi

El Campionat de Catalunya de DH 2023, el pròxim cap de setmana al 4Riders d'Avià

El pròxim cap de setmana del 29 i 30 d’abril de 2023 es disputarà el Campionat de Catalunya de DH 2023  al 4Riders Bike Park d'Avià (Berguedà), en una prova puntuable també per a la Copa Catalana a banda de ser enguany el Campionat de Catalunya. S’espera una participació d’uns 200 riders tant nacionals com internacionals. Tot això a la coneguda pista Olhins (nivell vermell) del circuit berguedà en el qual ja s’han celebrat més de tres edicions de competicions durant els últims anys.

Aquesta serà doncs la segona prova del calendari 2023 de descens català després de de la prova inicial de Copa Catalana DH a La Sorrera Bike Park, així com el tradicional descens internacional de Sant Andreu de la Barca. Àlex Marín i Aina González són els vigents campions de Catalunya de descens, després d'haver revalidat els seus titols absoluts el darrer 2022 a La Sorrera Bike Park.

El recorregut segueix el mateix que en l’última edició de la cursa d'Avià, amb 1,5 quilòmetres de recorregut, combinant seccions naturals amb contra-peralts, arrels i pedres amb zones d’alta velocitat i salts. La principal novetat per a aquesta edició és la nova secció anomenada “rock garden”, que consisteix en un cúmul de pedres col·locades de forma artificial per posar a prova les habilitats tècniques dels riders.

Les inscripcions es poden realitzar fins la mitjanit del pròxim dimarts a través de la plataforma web de ciclisme.cat. Com a prova adherida dins del calendari de la Copa Catalana és obligatori estar federat amb llicència FCC, RFEC o altre tipus de federació estrangera, sempre que sigui UCI. 

El pàrquing per a públic i riders individuals es situarà  a la part de baix de la carretera principal, on s'habilitarà espais per a caravanes. La zona de paddock per als clubs i equips registrats, estarà ubicada a l’original aparcament del bike park, davant de la zona de meta i dels remuntadors. És necessari registrar-se a través del següent enllaç per poder reservar una plaça al paddock si formes part d’un equip o club, en cas contrari no es podrà accedir. A continuació podeu trobar l’enllaç per reservar un espai al paddock. Els horaris d’entrenament, com és habitual, es dividiran en 2 grups, el GRUP A (categories elit i júnior) i el GRUP B (categories infantil, cadet, mestres i dones).

Horari d'entrenaments dissabte 29/04/2023:

  • GRUP B de 9:00 a 11:00 h
  • GRUP A d’11:00 a 13:00 h
  • GRUP B de 14:00 a 16:00 h
  • GRUP A de 16:00 a 18:00 h

Horaris d'entrenaments diumenge 30/04/2023:

  • GRUP A i B de 8:30 a 9:30 h

Horari del Campionat de Catalunya DH (diumenge 30/04/2023):

  • Mànega classificatòria 10:00 h (ordre llista de sortida)
  • Mànega final 12:00 h (ordre mànega classificatòria)
  • Entrega de trofeus 14:00 h aprox.

Tota la informació i inscripcions del Campionat de Catalunya DH al 4Riders Bike Park d'Avià.