Ripoll celebra el Campionat de Catalunya de Trial 2023, amb Eloi Palau i Alba Riera com a protagonistes

21/05/2023
Trial

Ripoll celebra el Campionat de Catalunya de Trial 2023, amb Eloi Palau i Alba Riera com a protagonistes

El trial català ha viscut a Ripoll la seva gran cita anual aquest diumenge 21 de maig amb la disputa del Campionat de Catalunya de Trial 2023. Els grans especialistes de la disciplina, en què Catalunya és tot un referent internacional esportivament i organitzativament, s'han donat cita per disputar els títols de campions català al circuit de l'Avellaneda, un escenari ben especial al ser les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès.

Defensor del títol aconseguit fa un any a Sant Antoni de Vilamajor, Eloi Palau (Trialsport) ha aconseguit el seu tercer campionat català consecutiu, aquest cop vestit amb el mallot de l'arc de Sant Martí com a vigent campió del món de 20". Encara acabant-se de recuperar d'una lesió al genoll, l'osonenc ha pogut endur-se la victòria en un circuit que coneix bé -ell mateix és tècnic de trial al CTER- i ha pujat al graó més alt del podi per davant de Martí Vayreda (CC Olot) i Martí Riera (Trialsport), en una prova en què tan sols els ha superat el subcampió mundial Alejandro Montalvo (Btzentro).

Per la seva banda, Alba Riera (Trialsport) ha demostrat que manté l'impressionant nivell en el seu debut en la categoria elit, que ja li va valer una victòria a la Copa del Món de Vic, i s'ha endut el seu primer títol de campiona catalana absoluta per davant de la vigent campiona, una Laia Esquís (Escola Trial Òrrius) que avui retornava a la competició després d'una forta caiguda que va tenir entrenant a mitjans de març, i de Alba Hidalgo (Dr Bike Racing Team). La segona posició de la prova, tot i no computar pel campionat, ha estat per la francesa Nina Vabre (Horizon Montluçon), que tot i així competia pràcticament a casa, ja que igual que Esquís és actualment resident al CTER.

I és que el Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, que va obrir les seves portes l’any 2007 és una instal·lació clau en la formació i tecnificació del ciclisme català: per ell han passat esportistes tals com Rafa Tibau, Oriol Roca, Eloi Paré, Sergi Llongueras, Jordi Araque, Eloi Palau, Martí Vayreda, Nil Benítez, Martí Riera, tots ells amb brillants resultats en la seva carrera esportiva, i actualment hi resideixen Laia Esquí, Martí Rusiñol i Nina Vabre, tots ells protagonistes en la jornada d'avui.

Rusiñol ha estat subcampió de Catalunya júnior per darrere del campió, Víctor Pérez (Trial Evolution / CC Trencacames), mentre que el títol cadet ha estat per a Max Ballesté (Trial Evolution / CC Trencacames). Per la seva banda, entre les categories escolars que han gaudit d'una nombrosa participació amb títols infantils per a Guim Jodar (Level Trial / CC Sant Pere de Torelló) i Andrea Pérez (Trial Evolution / CC Trencacames), s'ha disputat el Campionat de Catalunya d'Escoles, on es premiava especialment la participació en les categories dels més petits, sent l'escola Trial Evolution, del Club Ciclista Trencacames, qui s'ha endut el títol. L'altre mallot de campió català ha estat per a Àngel Batlle (Biketrial Torredembarra), que un any més s'endú el títol màster.

Campionat de Catalunya Trial 2023:

Elit masculí:

  1. Eloi Palau (Trialsport)
  2. Martí Vayreda (CC Olot)
  3. Martí Riera (Trialsport)

Elit femení:

  1. Alba Riera (Trialsport)
  2. Laia Esquís (Escola Trial Òrrius)
  3. Alba Hidalgo (Dr Bike Racing Team)

Júnior:

  1. Víctor Pérez (Trial Evolution / CC Trencacames)
  2. Martí Rusiñol (UC Lluçanès)
  3. Martí Cros (CC Sant Celoni)

Cadet:

  1. Max Ballesté (Trial Evolution / CC Trencacames)
  2. Quim Paris (Anoia Trial)
  3. Marc Juvanteny (Trialsport)

Infantil:

  • Masculí: Guim Jodar (Level Trial / CC Sant Pere de Torelló)
  • Femení: Andrea Pérez (Trial Evolution / CC Trencacames)

Campionat Escoles:

  1. CC Trencacames / Trial Evolution
  2. Trialsport
  3. Club Trial Sant Pere / Level Trial

Màster:

  1. Àngel Batlle (Biketrial Torredembarra)
  2. Marc Vila (Trialsport)
  3. Jordi Casals (Trialsport)

Totes les classificacions completes.