Ignasi Jorba i Nastasia Giménez s'imposen en el tancament de la Copa Catalana DH

12/09/2021
DHi

L’estació d’esquí de Vallnord (Andorra) ha acollit aquest cap de setmana la última prova de Copa Catalana DH 2021. Els participants han pogut gaudir d’un circuit nou, que s’estrenava aquest 2021 provant el circuit que ha de ser la Copa del Món dels propers anys, abans d’unes últimes modificacions, amb molt bona rebuda per part dels especialistes. Un any més, la col·laboració entre Catalunya, França i Andorra ha fet més sòlid un calendari de descens que espera oferir més dates de competició de cara al 2022.

I és que Vallnord Pal Arinsal és velocitat, flow i vertigen. Un paradís per l'amant del descens. Una oportunitat que no es podia desprofitar, a més en una cita puntuable per la categoria internaconal UCI C1. Després d'unes jornades de pluja, el circuit estava impecable. Escollir la traçada ideal era clau per guanyar segons al cronòmetre. Per això, la importància d'aprofitar els entrenaments abans de la mànega classificatòria.

En aquesta primera mànega, els temps ja van ser remarcables i la igualtat estava servida. El jove Adrián González (Sant Andreu Barca Motoclub), subcampió d’Espanya, va ser el més ràpid de tots, traient pocs segons a Pfeiffer (BMXRiders07), Carlos Langelaan (Club Maresme Tropical) i els seus companys d'equip, Ferran i Ignasi Jorba.

En categoria femenina, la francesa Melanie Chappaz (RocVTT) partia com a favorita, després de la primera baixada. Però Nastasia Gimenez (Mountain Bike Les Angles) i Telma Torregrosa (Premià de Dalt), encara volien donar la seva millor versió. A la mànega final, la primera a marcar un bon temps va ser Aina González, que es va veure superada per Torregrosa, però Gimenez va fer un descens magistral i va superar a la catalana per gairebé sis segons. Melanie Chappaz no va poder fer un millor temps i va assaltar la segona posició. Torregrosa va completar el podi.

Cinc corredors en un segon
Un dels factors emocionants del descens és que els ciclistes es juguen la seva posició final en una sola baixada. Sense marge per a l'error. Des de l'inici de la mànega final, la posició de liderat va sofrir molts canvis, amb el sorprenent resultat del cadet Adriel Pons (Club BTT Prades), que es va mantenir líder durant gran part de la final. Amb tot, faltaven per arribar els màxims favorits.

Des d'aquell moment, les marques van començar a baixar de manera fulgurant, fins que Ignasi Jorba (Motoclub Sant Andreu de la Barca) va parar el cronòmetre en 03:28:61. Faltaven quatre ciclistes per baixar i encara que van estar molt a prop, Langelaan i González es van quedar a 37 i 38 centèsimes, respectivament, de la victòria. Una igualtat increïble per tancar la temporada de la millor forma possible.

Guanyadors Copa Catalana DH 2021:

• Elit: Ignasi Jorba Prats (Motoclub Sant Andreu de la Barca) i Nastasia Giménez (Mountain Bike Les Angles)
  • Júnior: Pau Jorba Prats (Motoclub Sant Andreu de la Barca) i Mireia Pi Madrenas (La Tribu BTT Forallac)
  • Cadet: Adriel Pons Polo (BTT Prades Club Esportiu) i Maria Pomés Garcia (Open Natura CE)
  • Infantil: Oriol Cuadrat Castells (Arfa-Ribera Urgellet) i Kyra Galí Esteva (Vilajuïga CC)
  • Màster 30: Sergio Martín Sierra (Sacalm Xpress) i Mònica Ramírez Sarrià (La Tribu BTT Forallac)
  • Màster 40: Eduard Garcia Mateu (Sant Celoni CC)
  • Màster 50: Jordi Lago López (Molabikes CC)

[Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport]