El XXVII Memorial Fidel Bagan porta a Sabadell els calendaris cadet, júnior i fèmines

06/06/2023
Carretera

El XXVII Memorial Fidel Bagan porta a Sabadell els calendaris cadet, júnior i fèmines

Sabadell (Vallès Occidental) acollira el diumenge 11 de juny una jornada plena de ciclisme amb el XXVII Memorial Fidel Bagan, que viurà proves de la Copa Catalana en categories cadet, junior i fèmines elit/sub 23, tot plegat sota l’organització de la Penya Ciclista Palomillas.

La jornada tindrà dues proves diferenciades. La primera tindrà la sortida a les 9.45 hores i reunirà la Copa Catalana Cadet i la Copa Catalana Fèmines Cadet i Júnior, que totes dues afrontaran un recorregut de 50 quilòmetres donant voltes a un circuit de 2,7 km. El calendari cadet i júnior femení viurà la segona prova de la temporada, després d’obrir l’any al Trofeu Speed Republik de Lleida. Els cadets masculins, per la seva banda, viuran la que serà la sisena prova puntuable per a la Copa Catalana, després de les tres jornades de la Volta a Girona, el Memorial Pedro Tirado i el Trofeu Speed Republik.

A les 11.45 hores serà el torn per a la segona sortida del dia, amb la Copa Catalana Júnior, que viurà la quarta cita de l’any, i la Copa Catalana Fèmines elit/sub 23, que viurà la seva tercera jornada. La carrera es desenvoluparà, igual que la primera del dia, al Circuit Urbà de Can Gambús, a la Ronda de Jean Monnet de Sabadell, i en aquest cas s’allargarà fins als 70 quilòmetres totals. Ivan Viladrich (Penya Ciclista Baix Ebre), que es va imposar al Trofeu Speed Republik, i Íngrid Ruiz (Massi Tactic Academy) seran els corredors que defensaran el liderat de la Copa Catalana en aquesta prova.

El Memorial va viure fa un any una edició amb més de 140 ciclistes i rècord de participació, en aquell cas celebrant-se el mes d’abril i coincidint en el calendari amb el Trofeu Joan Escolà i el Campionat de Sabadell. Les inscripcions per a l’edició de 2023 del Memorial es tancaran el dimarts 6 de juny amb l’objectiu d’acostar-se a les xifres de fa un any.

Reconeixement anual a un dels presidents històrics de la Penya
La Penya Ciclista Palomillas de Sabadell, fundada el 1935 i que és un els vint-i-cinc clubs ciclistes més antics de Catalunya, organitza des del 1997 el Memorial Fidel Bagán, amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Sabadell.

El Memorial ret homenatge a l’expresident de la Penya Ciclista Palomillas, Fidel Bagán Alegret, que va morir el 16 de maig de 1996. Bagán va entrar a formar part de la Penya Ciclista el 1960 i va ser president en dos mandats: el 1968 i entre el 1985 i el 1994. És reconegut pel seu compromís i esforç en la promoció del ciclisme infantil tant a Sabadell com a Catalunya