Les Grans Clàssiques continuaran a la Clàssica Xavi Tondo

09/07/2024
Carretera

Les Grans Clàssiques continuaran a la Clàssica Xavi Tondo

El calendari de Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall té el punt de mira posat en el Trofeig Abelard Trenzano i el Critèrium del Vallès, que es celebraran el cap de setmana del 6 i 7 de juliol, però ja mira de reüll la propera cita d’un juliol carregat de competicions. El diumenge 14 de juliol, Valls (Alt Camp) acollirà la 7a Clàssica Xavi Tondo, una de les proves més exigents de tot el calendari català.

Després de ser seu del Campionat de Catalunya ara fa un any, la prova organitzada per la Secció Ciclista del CB Valls, el Club Ciclista Tondo i Els Amics d’en Xavi torna aquest 2024 al calendari de Grans Clàssiques i ho fa en un punt important del calendari. La carrera vallesana calcarà el recorregut de 2023, un dels més exigents de tot l’any al ciclisme català, i posarà a prova les forces dels corredors elits i sub 23. Ho farà amb sortida des de Valls, ascensos al Coll d’Alforja, Coll de Morera, Coll d’Albarca i Prades i arribada novament a la capital de l’Alt Camp. En total, 140 quilòmetres de recorregut i 2.400 metres de desnivell per una carrera que no tindrà pràcticament ni un metre pla i que transitarà per carreteres estretes que dificultaran el control del gran grup.

En l’edició de l’any passat, que va servir per decidir els campions de Catalunya elit i sub 23, es va mostrar la duresa del recorregut amb un grup que va patir atacs constants i va anar tallat en moltes unitats durant tota la carrera. Un grup de quatre corredors va marxar al capdavant passada la meitat de carrera i, amb l’arribada de Ferran Robert en un contraatac des de darrera, es van acabar jugant la carrera a l’esprint reduït. Jorge Gálvez es va adjudicar la victòria, Robert va ser el nou campió català elit i Jan Castellón va encapçalar la classificació sub 23.

En aquesta edició, la carrera arriba en un punt crucial del calendari, amb cinc proves puntuables per a les Grans Clàssiques en quatre setmanes i molta igualtat en la classificació general. Cap corredor està podent imposar el seu domini al llarg de l’any i ara mateix és Aleix Sierra (CC Lleida – Dpedros) qui domina la general després de ser segon a Perafort. Les inscripcions per a la 7a Clàssica Xavi Tondo estaran obertes fins el dimarts 9 de juliol a la mitjanit.

Foto: Xevi Planas / FCC