Marc Brustenga confirma el seu salt professional amb l'equip Trek-Segafredo

13/09/2021
Federació

Marc Brustenga confirma el seu salt professional amb l'equip Trek-Segafredo

El català Marc Brustenga (Santa Eulàlia de Ronçana, 1999) ha confirmat el seu salt al màxim nivell del ciclisme professional de cara a la temporada 2022, signant un contracte de dues temporades amb l'equip Trek-Segafredo. El pas del Brustenga, de 22 anys, suposa una important fita per al ciclisme català i la feina dels seus programes de tecnificació, concretament amb la implantació del Programa Futur en els darrers anys.

Brustenga ha estat les dues últimes temporades, ja com a sub23, becat al Centre de Tecnificació de Banyoles, treballant amb el tècnic Josep Codinach. Una incorporació de l'Alt Nivell dins del Programa Futur de la Federació Catalana de Ciclisme, gràcies al Consell Català de l'Esport, que buscava donar continuïtat amb la feina que ja es feia en els altres centres de tecnificació, ajudant en el pas definitiu a l'alt nivell combinant els estudis universitaris.

"L'objectiu de la posada en marxa del Programa Futur era el de llançar esportistes a l'any nivell i el professionalisme, fent un pas més a la feina que ja es feia de tecnificació en les edats d'ESO i Batxillerat. Amb en Marc tenim el primer gran resultat en tres anys del programa d'alt nivell", destaca la directora tècnica de la FCC, Marta Vilajosana.

Marc Brustenga ha tingut una trajectòria impecable des del seu pas sub23, que va començant corrent a França amb l'equip Vélo Club La Pomme Marseille i ha tancat amb el filial de l'equip Caja Rural-Seguros RGA. Corredor ràpid, hàbil i potent en arribades massives, s'ha proclamat quatre vegades campió de Catalunya: sumant els títols absoluts de 2018 (Memorial Abelard Trenzano de Sant Pere de Ribes), 2020 (Memorial Pere Vilardebò de Santa Eulàlia de Ronçana) i 2021 (Clàssica Isaac Gálvez de Vilanova i La Geltrú) i el sub23 de 2019 al GP d'Òdena.