El subcampionat sub23 de Jofre Cullell tanca el Campionat d'Espanya de CX

11/01/2021
Ciclocròs

La selecció catalana de ciclocròs ha tornat dels Campionats d'Espanya de ciclocròs 2021 amb un total de tres medalles, després de que Jofre Cullell es proclamés subcampió d'Espanya sub23 de la modalitat hivernal per tercera vegada consecutiva, un cop més protagonitzant un bonic duel amb l'especialista gallec Iván Feijoo. Després dels campionats cadet de Marta Cano i Carlos Gámez, el combinat català que dirigien Carles Torrent i Pere Garcia torna de Torrelavega (Cantàbria) amb un bon sabor de boca.

Cullell va ser el protagonista de la primera de les curses de diumenge, en què ell i Feijoo van tornar a demostrar la seva superioritat i nivell que els permet disputar les proves internacionals, creuant la meta amb més de dos minuts sobre el medallista de bronze, el basc Xabier Murias. Tan sols una petita caiguda a la darrera volta va fer que el català perdés la roda del gallec, fet que Feijoo va aprofitar per creuar la meta en solitari. En 7ª posició va creuar la meta Marc Brustenga, fent una gran cursa en una modalitat que no li és tan habitual, fregant el podi en diversos moments de la cursa.

Posteriorment va ser el torn de les curses de fèmines, amb triple representació catalana entre les júniors, Nicole Castillo, Lucía García i Paula Recio que van ser 14ª, 15ª i 16ª, respectivament. Per la seva banda, Jordina Muntadas era la representant catalana entre les elit, acabant en 8ª posició de la seva categoria i onzena absoluta darrere de tres sub23.

Per últim, el cap de setmana es va tancar amb la prova elit masculina, on el valencià Felipe Orts va demostrar el seu històric moment de forma que l'està portant a rondar els top10 de les millors proves del món per dominar en solitari. La selecció catalana va estar representada per Marc Romero, que va signar una notable 12ª posició en la seva primera temporada en la categoria elit, mentre que menys sort va tenir el campió català Albert Poblet, finalment 20è en una cursa accidentada que no fa justícia a la seva bona temporada, amb diversos resultats destacables a nivell estatal.

Amb la plata de Cullell s'aconseguia la tercera medalla de la selecció catalana després dels títols cadet de Marta Cano i Carlos Gámez en la primera jornada. Per la seva banda, dissabte va ser el torn de les proves màster, on el ciclisme català va veure com triomfaven diversos ciclistes amb els títols màster 40B de Tomàs Misser i màster 50B de José Martin (Club Ciclista Masquefa), així com el subcampionat màster 50A de Pere Joan Roig (Vila Bike's Club).