Pau Menoyo fa un cop d'efecte al DH internacional de Vallnord

20/06/2022
DHi

Pau Menoyo va ser aquest cap de setmana la gran sorpresa a Vallnord-Pal Arinsal (Andorra), on es va disputar la prova de categoria internacional de Copa Catalana DH 2022 -El jove especialista català va fer una baixada final espectacular en el circuit que protagonitzarà la Copa del Món de descens, superant els campions d'Europa i el Món. Per la seva banda, la campiona mundial Myriam Nicole va fer valer la seva condició de favorita en el circuit andorrà i va ser l'altra vencedora a la Copa Catalanade descens, amb segon i tercer lloc per a les catalanes Mireia Pi i Aina González.

Vallnord Pal Arinsal és vertigen en estat pur. Un paradís per a l'amant del descens. I en aquesta edició el nou circuit DHI de la MTB World Cup del proper mes de juliol acolliria gran part de les estrelles mundials de la modalitat.

Una prova d'alçada amb molts aspirants al triomf. Els Campions del Món no van fallar a la cita: Greg Minnaar (Santa Creu Syndicate) i Myriam Nicole (Commencal/Muc-off by Riding Addiction) eren els màxims favorits. Però la llista de sortida comptava amb candidats de primer nivell com el Número 1 del Rànquing Mundial i Campió d'Europa, Loris Vergier (Trek Factory Racing DH); el recent 3r classificat a la Copa del Món Leogang, Ángel Suárez (Commencal 100%), amb els seus companys d'equip, Hugo Frixtalon i Thomas Estaque; i els Tops internacionals Thibaut Dapréla (Commencal/Muc-off by Riding Addiction) i Neko Mulally (Frameworks Racing).

Escollir la traçada ideal era clau per guanyar segons el cronòmetre. Per això, la importància d'aprofitar els entrenaments abans de la mànega classificatòria. En una jornada de calor i vent, qualsevol errada era perdre temps. A la primera mànega ja es va entreveure la igualtat que hi hauria a la prova. El francès Hugo Frixtalon ja va deixar clar que seria un dels aspirants a la victòria quan va marcar el millor temps. Menoyo i Vergier van marcar menys de dos segons que el francès.

Un dels factors emocionants del descens és que els ciclistes es juguen la seva posició final en una baixada. Sense marge per a l'error. Des de l'inici de la mànega final, la posició de líder va patir molts canvis. Però el primer gran temps el va marcar Minnaar. El campió del món va baixar el cronòmetre fins a les 2:53:50.  Estaque li va prendre la primera posició i Vergier va baixar fins a les 2:49:49. Però Menoyo (Commencal/Schwalbe) tenia la intenció a tots els seus rivals i va polvoritzar totes les marques fent un millor temps de 2:48:43. Frixtalon va fer un darrer descens molt bo, però es va haver de conformar amb la tercera posició. Menoyo va fer vibrar tot el públic assistent, amb el seu domini del circuit.

En categoria femenina, Myriam Nicole va dominar la prova amb puny de ferro i va aconseguir la victòria per davant Mireia Pi (La Tribu BTT de Forallac) i la campiona catalana Aina González (Moto Club Sant Andreu Barca), que va patir una caiguda.

Aquesta era la quarta prova puntuable de la Copa Catalana de DH 2022, que té encara dues proves pendents a La Molina (18 de setembre) i Vielha (16 d'octubre).

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport