La 4a edició de la cursa solidària Transgalliners se celebrarà el 29 de setembre

09/07/2024
Marxes BTT

La 4a edició de la cursa solidària Transgalliners se celebrarà el 29 de setembre

La primera setmana de julliol es va celebrar la presentació social de la nova edició de la TransGalliners, la pedalada per equips que se celebrarà al Vallès el pròxim 29 de setembre, organitzada per Oxfam Intermón i la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC), i que enguany tindrà un format  100% solidari. L'acte va tenir lloc al restaurant Brevet Cycling Cafè de Sant Cugat del Vallès, el primer restaurant bike friendly de la ciutat.

Justament, el restaurant Brevet s'adhereix a l'esdeveniment. Adolfo Tannenbaum, soci fundador del restaurant Brevet, ha expressat que "és un honor donar suport a un esdeveniment com aquest de la mà d’Oxfam Intermón i la UCSC. Sentíem que havíem de posar el nostre granet de sorra per una causa solidària tan important", ha destacat. "Des de Brevet hem creat un equip i participarem activament a la cursa perquè compartim els valors de respecte i de consciència ambiental que promou l'esdeveniment. Fem una crida a la participació i animem tots aquells ciclistes que vulguin formar-hi part, que construeixin una xarxa perquè la gent pugui fer les aportacions necessàries per crear els equips. Amb la col·laboració de tothom és possible", ha assegurat.  

A l'acte també hi ha assistit Núria Escamilla, regidora d'Esports i Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, qui ha comentat que "és una gran notícia que la Transgalliners es consolidi i que se sumi a un gran projecte com el d'Oxfam Intermón. Sant Cugat sempre estarà oberta a acollir activitats esportives solidàries com aquesta que s'alineen amb els valors i el caràcter de la ciutat."

Els equips han de recaptar 600€ per participar a la cursa
A continuació ha pres la paraula Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista de Sant Cugat (UCSC), qui ha explicat que per participar a la cursa -que es pot fer amb qualsevol tipus de bicicleta (també elèctrica)- cal formar un equip de dos o tres participants com a màxim, que es comprometen a recaptar un mínim de 600€ amb l'objectiu de lluitar contra la pobresa i la fam. Cusó també ha recordat que els equips que s'inscriguin abans del 15 de juliol tindran una bonificació de 50 euros. És a dir, podran inscriure's amb una recaptació de 550€. Així mateix, ha fet èmfasi en el fet que en edicions anteriors, els equips sempre organitzen activitats solidàries entre amics i familiars amb l'objectiu d'aconseguir l'import requerit.

El president de la UCSC ha detallat com seran les dues proves: "Hi haurà una prova de Gravel de 100 km de distància i un desnivell de +/- 1.500 m; i una prova de BTT, de 50 km de longitud i un desnivell de +/- 1.000 m. La cursa de Gravel també es podrà fer amb una bicicleta de muntanya", ha especificat. Per útlim, Cusó ha assegurat que es tracta de dues proves que trancorren a través d'un paratge natural original i poc conegut, amb molts pocs km en zona urbana, que sens dubte agradarà molt als participants. "Així mateix, els ciclistes es trobaran a l’arribada amb vestuaris i dutxes i una zona habilitada per esmorzar un refrigeri de botifarra o l'equivalent vegà. També hi haurà un lloc per guardar les biciletes i deixar les pertinences". 

Fer arribar aigua a diverses comunitats d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina 
Finalment, la responsable de l’àrea de Creixement d’Oxfam Intermón, Gisela Genebat, ha posat fi a les intervencions de l'acte explicant que amb els donatius acoseguits, l'organització desenvoluparà projectes per fer arribar aigua a diverses comunitats d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina i fer front a les dificultats provocades pels efectes de la crisi climàtica. "Gràcies al vostre suport podem continuar millorant la vida de més de 15,5 milions de persones arreu del món. Amb els esdeveniments esportius, parlem d’una de les nostres especialitats, la d’apropar aigua segura a milions de famílies. L’emergència climàtica està canviant la vida de milions de persones per sequeres, inundacions, tornados i huracans, cosa que dificulta l’accés a aigua potable. Aquesta falta d’accés fa que moltes persones visquin en una situació de pobresa i que hagin de deixar les seves llars, convertides en refugiades climàtiques".

Per facilitar la recaptació, en el moment de la inscripció tots els equips tindran un espai virtual per presentar al seu equip. Aquesta pàgina web servirà per recaptar els fons necessaris per participar. A més, els participants rebran informació i idees de com cercar suport entre familiars i amics, per exemple, organitzant alguna activitat solidària. 

Inscripció, bonus i avantatges
Les inscripcions a la Transgalliners Oxfam Intermón “Xavi Sampons” es poden formalitzar fins al 25 de setembre, en aquest enllaç: www.oxfamintermon/transgalliners

El cost de la inscripció és de 72 euros per equip. Els equips que formalitzin la inscripció abans del 15/07/2024, rebran un bonus de 50 euros, que pujarà directament al seu marcador i, per tant, ajudaran l'equip a assolir el repte de recaptació. A l’arribada de la prova tindrem botifarrada per tots els participants.

Recorreguts
Els corredors i corredores participants, que podran fer la cursa amb qualsevol tipus de bicicleta (també elèctrica) podran triar entre dues disciplines i recorreguts: La pedalada de BTT de 50 km té un desnivell acumulat de +/- 1.000 m. El recorregut passarà per pistes, corriols i trialeres, transcorre totalment per la serralada de Galliners entre els municipis de Sant Cugat, Rubí, les Fonts de Terrassa i Sant Quirze. La pedalada de Gravel de 100 km té un desnivell acumulat de +/- 1.550 m que transcorre també per la serralada de Galliners i arriba al parc de Sant Llorenç, passant per diversos municipis del Vallès Occidental passant principalment per pistes.

Per qualsevol dubte o pregunta, els participants poden contactar amb l’organització a través del correu electrònic esports@oxfamintermon.org.

En memòria de Xavi Sampons
Un any més, la Transgalliners ret homenatge a Xavi Sampons, membre de la Unió Ciclista Sant Cugat, i impulsor de la cursa, que va morir practicant aquest esport l’any 2021. Oxfam Intermón és una organització que treballa perquè milions de persones que viuen en la pobresa en puguin sortir per si mateixes, avui i per sempre. El seu objectiu és posar fi a la pobresa i fer front a les desigualtats que la provoquen d'arrel. Oxfam Intermón treballa amb governs, empreses i organitzacions a més de 80 països per aconseguir la transformació que busca i ho fa al costat de les persones que pateixen, oferint-los eines i esperança. Perquè la pobresa té solució.