El Memorial Fabra (Copa d´ Espanya de dones), aquest diumenge a XS Esports

27/04/2007
Carretera

El Memorial Fabra (Copa d´ Espanya de dones), aquest diumenge a XS Esports

La cursa de Copa d´Espanya celebrada a Torroella de Montgrí centra el proper espai de ciclisme català al programa XS Esports, emès a través de la Xarxa de TV´s locals a partir de les 16.30 hores del diumenge.

 

Resum de l´ emissió

 

Memorial Fabra

 

Un any mes Torroella de Montgrí ha estat escenari de la Copa d Espanya de dones, concretament la quarta d' aquest any. La cursa, que també puntuava per la Copa Catalana, també va incloure un pròleg en forma de contrarrellotge celebrada un dia abans. La corredora de l´ equip local, el Girona- Costa Brava- Delfín Verde, Anna Henestrosa fou la guanyadora d´ aquesta prova disputada sobre un recorregut de deu quilòmetres.

Al dia següent, la sortida es va donar puntualment al Camping Delfín Verd. Un total de 119 corredores era la prova de que estaven davant d´ una de les curses importants.

Amb la cursa ja en la seva segona meitat, la corredora basca Agurtzane Elorriaga prenia la iniciativa passant a l´ atac en l´ única pujada del circuit. La bona condició d´ Elorriaga junt la reducció de velocitat del pilot donaven ales a l´ intent de la basca. L´ escapada aconseguia pujar les diferències fins els cinc minuts tot i que per darrera, els intents de fuga eren constants.

 El control de l´ equip amfitrió del Girona- Costa Brava- Delfín Verd va reduir les distàncies sota els dos minuts.

Amb Elorriaga assaborint el triomf, la lluita per la segona plaça es decidia a la pujada final camí de Begur. Al final la corredora del Comunitat Valenciana Ana Belén García era segona i la companya d´ Elorriaba al Bizkaia- Panda Iosune Murillo arribava tercera.

Després de visitar Extremadura, Andalusia i Catalunya, la Copa d´ Espanya continuarà a terres valencianes amb el Trofeu de Sant Pasqual el 6 de maig.