Sants s'omple per la disputa de les curses de Festa Major

30/08/2021
Carretera

Sants s'omple per la disputa de les curses de Festa Major

Una 170 ciclistes es van reunir aquest diumenge en un ambient festiu al Carrer de Sants de Barcelona per disputa de les tradicionals curses que la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva organitza en el marc de la Festa Major de Sants: el 44è Trofeu Quirze Martí, el 74è Trofeu Enric Armengol i 43è Trofeu Antonio Andrés Sancho han acollit proves de la Copa Catalana de fèmines, júnors i cadet i el tancament decisiu d'una Copa Critèrium que màticament ja s'ha assegurat Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy)

En una matinal amb bona temperatura i una afluència de públic destacable, els corredors han pogut gaudir d’un circuit del voltant d’un quilòmetre entre els carrers Moianès i Olzinelles. Els ciclistes de les diferents categories han ofert un bon espectacle amb emoció i intensitat fins al final. El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, i el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, així com familiars de les personalitats que donen nom als trofeus, han estat els encarregats de donar les sortides i d’entregar els diferents premis als guanyadors, que han comptat també amb la col·laboració del Mercat de Sants.

La matinal començava amb la celebració del 44è Trofeu Quirze Martí, prova puntuable per la Copa Catalana cadet masculina i femenina i júnior fèmines, amb una participació de 60 participants que, com és habitual ja en aquestes alçades de la temporada, comptava amb els infantils de segon any que d'aquí pocs mesos faran el salt de categoria.  Adrià Pericas (Jufré Vic–ETB) ha estat el vencedor de la prova, imposant-se en un esprint davant Sergi Montserrate (UC Vilanova Autocars Sagalés) pocs dies després d'alçar els braços a Navarra, mentre que Júlia Melvina (Tot Net - Terrassa).s'imposava en fèmines júnior i Ainara Inarejos (Costa Brava Mediterranean Foods) era la millor cadet.

El millor equip masculí ha estat el Purito Tadesan Nuria i el millor equip femení el Tot Net Terrassa.

A continuació arribava el torn del 74è Trofeu Enric Armengol, sortida amb 65 participants puntuable per la Copa Catalana de júniors i per la Copa Catalana de fèmines/sub23. La prova ha tingut a Pau Rodríguez (Tot Net Terrassa)  com a vencedor júnior, mentre que la sub23 Laura Rodríguez (GN6 Team), que aquesta setmana participarà amb la selecció catalana a la Volta a Portugal,  ha estat la millor fèmina en la línia de meta per davant de la que seria la guanyadora elit, Patri Ortega (Massi- Tactic). El Transluján-CC Mollet ha estat el millor equip masculí júnior i el Massi–Tactic ha estat el millor equip femení.   

Per últim, una participació de 44 ciclistes elit/sub23 i màster va tancar la matinal amb el 43è Trofeu Antonio Andrés Sancho, prova decisiva del calendari 2021 de Copa Critèrium. El triomf absolut ha estat per un Pol Hervàs (Team MP Group) que s'ha acabat imposat en un esprint reduït davant de Frenky van der Vorst (Team Smart Dry) i Diedrik Deelen (Oleka). Per la seva banda, el vencedor sub23 ha estat Francisco Muñoz (Team MP Group), el màster 30 Oriol Cid (Miami Megabici) i el màster 40 Bernat Pou (Cicles Vic Club Ciclista), mentre que el 1r equip ha estat el Team MP Group.

Amb el seu resultat, Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) es va assegurar el seu triomf final a la general de la Copa Critèrium, que tancarà el seu calendari aquest mateix dilluns al 57è Trofeu Vila de Juneda.

Fotografia de portada i àlbums: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)