La Garrigues Bike torna a ser una festa del BTT de llarga distància

06/06/2022

El calendari català de la llarga distància en BTT va tenir una cita important aquest dissabte 4 de juny amb la disputa de la 3ª edició de la Garrigues Bike, la prova enguany amb L'Albagés (les Garrigues) com a seu que acollia proves competitives de la Copa Catalana de Marató BTT i de la Copa Catalana d'Ultramarató BTT, la tercera prova del calendari 2022 de les dues disciplines.

La prova puntuable per la Copa Catalana de Marató després de La Santa Vall i l'Open Kenda de Torrelles de Foix constava d'un recorregut de 80 quilòmetres amb un desnivell acumulat proper als 1250m. Una prova que es va fer dura, no tan sols per uns recorreguts en què la organització va augmentar els quilòmetres de corriols amb pas per zones poc explorades i antics camins de carro, sinó també per una important calor. Nil Garcia (RR Bikers) va ser el vencedor amb un temps de 3:31:17, mentre que la líder del campionat XCM Ramona Gabriel (Mig Segre Bike Club) es va endur el triomf entre les fèmines, situant-se així encara més líder d'un calendari que continuarà el dia 10 de juliol a l'Esquella Bike Race de Ribes de Freser.

Per la seva banda, en la distància d'Ultramarató sortien 150 quilòmetres amb proper de 2.900 metres de desnivell acumulat, on Guillem Muñoz (Edibikes) va repetir el triomf que en la darrera edició de la Garrigues Bike li permetia coronar-se campió de Catalunya XCUM a la Granadella, després de 7:10:08 de cursa, per davant del vencedor de l'Ebrextrem Sergio Gutiérrez Aguilar (Biking Point). Així doncs, el calendari de la Copa Catalana d'Ultramarató d'aquest 2022 s'acabarà el pròxim 1 d'octubre amb la disputa del Campionat de Catalunya de la disciplina a La Marca de l'Ultramarató.