Els campions de Catalunya BTT Infantil es coronen a l'estació de La Vansa

19/06/2023

L'estació d'esquí nòrdic Tuixent - La Vansa (Alt Urgell) va ser l'escenari de luxe per al Campionat de Catalunya BTT Infantil 2023 que es va celebrar aquest dissabte 17 de juny. La prova organitzada per l'escola Bike Kids va reunir 130 corredors de categories prebenjamí, benjamí, principiant, aleví i infantil i va coronar els campions de Catalunya de categoria infantil, que van rebre el mallot distintiu de campions.

La jornada es celebrava en un entorn privilegiat, a 1.900 metres d'altitud i en un recinte que l'any passat havia acollit el Campionat de Catalunya BTT XCO absolut. L'activitat de les categories de promoció va començar a les 4 de la tarda amb la categoria prebenjamí i va anar de més petits a més grans, acabant amb la prova infantil que va decidir els campions de Catalunya. En categoria masculina, la victòria va ser per a Santi Vall (Escola Jufré Vic-ETB), que va estar acompanyat al podi per Damià Matamala (BTT Fornells Bikeaventura) i Ferran Benavente (Open Natura). El títol femení, per la seva banda, va ser per a Laia Rodríguez (La Torreta Bike), que es va imposar a Emma Andreu (Bike Kids) i Martina Pellicer (CC Baix Ter). També es va entregar un títol per escoles, que tenia en compte el nombre de participants i els resultats de les categories infantil, aleví i principiant. La victòria en aquesta classificació va ser per al BTT Fornells Bikeaventura, amb 6 punts més que l'escola Jufré Vic-ETB.

L'estació Tuixent - La Vansa havia acollit, el mateix dissabte al matí, la prova La Vansa Resistència BTT Bike Race, una prova de resistència de 2 hores amb sortida a les 11 del matí i que va tenir la participació d'una vintena de corredors.