Mireia Benito, or i bronze en uns grans Campionats d'Espanya

25/06/2023
Carretera

La ciclista catalana Mireia Benito ha estat un dels grans noms del Campionat d'Espanya de ciclisme en ruta 2023 disputat entre els darrers dies 23 i 24 de juny a la Comunitat de Madrid. La ciclista de l'equip AG Insurance-Soudal Quick Step va aconseguir un triomf sense precedents en el ciclisme català en proclamar-se campiona d'Espanya absoluta de contrarellotge, per aconseguir l'endemà el bronze a la prova en ruta.

La penedesenca va donar la gran sorpresa a la prova contrarellotge, la prova inaugural d'aquests campionats disputada el matí del dilluns 23 de juny en un recorregut de 32 quilòmetres amb sortida i arribada a Sevilla La Nueva. Benito va marcar un gran temps que li va permetre aconseguir el campionat per poc més d'un segon, acompanyada al podi per la defensora del títol, la balear Mavi García (Liv Racing TeqFind) i la valenciana Sandra Alonso (Ceratizit-WNT). També van prendre la sortida Maria Banlles (Sopela Women's Team, 14a), Ingrid Ruiz (Massi-Tactic, 16a), Estefanía Jiménez (Massi-Tactic, 20a) i Txell Claret (Hess Cycling Team, 28a).

Per la seva banda, l'endemà es disputava la prova en ruta en un recorregut exigent amb sortida i arribada a San Lorenzo del Escorial, on aquest cop sí la veterana Mavi García (Liv Racing TeqFind) aconseguia sumar el seu cinquè títol estatal en solitari, després de deixar enrere un grup d'escapada on també hi havia la mateixa Benito. La catalana es va acabar jugant la segona posició amb Sara Martín (Movistar Team), qui la va superar en l'esprint en el grup perseguidor, fent així que Mireia Benito fos tercera per aconseguir una important medalla de bronze, la mateixa que va aconseguir l'any 2019 en un dels seus primers grans resultats a nivell nacional amb l'equip català Massi-Tactic. Iris Gómez (Massi-Tactic), que retornava a la competició després d'una mesos d'absència, va signar una gran 8a posició, amb resultats catalans també de Maria Banlles (Sopela Women's Team, 18a), Patrícia Ortega (Massi-Tactic, 20a), Emma Ortiz (Team Groupe Abadie, 25a), Andrea Soldevila (Soltec Team, 26a) i Ingrid Ruiz (Massi-Tactic, 30a) acabant una cursa molt exigent tant pel recorregut com per la calor.

Un èxit important en aquest Campionat d'Espanya per a Mireia Benito, que amb 26 anys ha fet enguany el salt a un dels grans equips del panorama internacional com és AG Insurance-Soudal Quick Step i es prepara ara per ser present a les grans voltes per etapes de la temporada.