S'obre el termini de presentació i inscripció d'equips de competició per la temporada 2024

11/12/2023
Federació

S'obre el termini de presentació i inscripció d'equips de competició per la temporada 2024

La Federació Catalana de Ciclisme ja ha obert el seu procediment per a la presentació i inscripció d'equips de competició per la propera temporada 2024. Enguany el procediment d’alta d’equip es realitzarà digitalitzat per la plataforma de Playoff.
Tots els clubs amb equip de les modalitats de Carretera, Pista, BTT i Gravel, que participin a les Copes Catalanes i els diversos Rànquings Catalans, i que també vulguin puntuar com equip en competicions a nivell nacional, hauran de fer la inscripció del seu equip de competició.
CONDICIONS PER FORMAR EQUIP:
  • Els equips han de formar-se amb un mínim de 3 corredors.
  • En les disciplines de carretera, els equips es formen per categoria, i poden ser de cadets, de júniors, de fèmines (totes categories a partir de cadet), sub23/elit, i màsters (totes categories).
  • En pista i BTT els equips poden incloure totes les categories juntes a partir de cadets i fins a màsters (homes i dones). 
  • Els equips per la modalitat Gravel, XCM i XCUM inclouen totes les categories a partir de sub23 i fins a màsters (homes i dones). 
NOVETAT: Tràmit Inscripció d'equips
Cada club que vulgui formar equip haurà de realitzar la inscripció dintre la plataforma de Playoff. Accedir a la pestanya: EQUIPS, i seguidament NOU EQUIP, on haurà de complimentar tots els camps d’inscripció d’equip i els seus components.
 
Equip Català
  • Cal seleccionar en la casella el Nivell de l’equip: Català
  • Caldrà complimentar els camps amb el nom del club i d’equip, la categoria,  introduir els components de l’equip amb el NIF i el Director responsable amb titulació ROPEC.
  • Un cop introduït l’equip i desat, torneu al Club en l’apartat Albarans, on trobareu l’Albarà Manual d’Alta d’Equip 2024 i, podreu realitzar el pagament de la taxa de gestió, patrocini i presència de marques comercials als mitjans de la FCC. Per tots els equips catalans la taxa inscripció d’equip es de 20€.
  • Un cop la FCC ha validat l’equip, el club ja podrà procedir a tramitar les llicències.
Equip català + RFEC (nacional)
  • Cal seleccionar en la casella el Nivell de l’equip: Nacional
  • Caldrà complimentar els camps amb el nom del club i d’equip, la categoria,  introduir els components de l’equip amb el NIF i, 2 tècnics-Directors amb les titulacions corresponents de Directors Nacionals i/o ROPEC, i 2 mecànics als quals tramitaran la llicència. Els Equips de BTT i de Gravel només necessiten un Tècnic ROPEC
  • Caldrà omplir els camps de sota amb la següent documentació:

​- Excel d’equip RFEC (DOCUMENT

- Conveni Club/Patrocinador 
- Disseny mallot de l’equip 
- Justificant pagament inscripció equip a RFEC.     
S’haurà de realitzar el pagament de l’equip a la RFEC, en el següent numero de compte: ES87 2100 4494 1102 0010 2052 i adjuntar el comprovant de la transferència .
Un cop introduït l’equip i desat, torneu al Club en l’apartat Albarans, on trobareu l’Albarà Manual d’Alta d’Equip 2024 i, podreu realitzar el pagament de la taxa de gestió, patrocini i presència de marques comercials als mitjans de la FCC. Per tots els equips la taxa inscripció d’equip es de 20€.
Un cop la FCC ha validat l’equip, el club ja podrà procedir a tramitar les llicències.
 
Taxes inscripció equips nacionals/internacionals RFEC-UCI 2023
  • Equips UCI Pro Team, Continental Professional i UCI: 2.835€. (inscripció directament a la RFEC)
  • Equips femenins UCI, Equips BTT UCI, Equips pista UCI i Equips CX UCI: 282€ (inscripció directament a la RFEC)
  • Equips nacionals elit/sots23 carretera: 282€ (Inscripció per plataforma Playoff)
  • Equips nacionals Júniors carretera, fèmines (totes), BTT i Pista: 90€. (inscripció per plataforma Playoff)
  • Equips nacionals cadets: taxa nacional gratuïta (inscripció per plataforma Playoff)
 
La FCC vol recordar l’obligatorietat a tots els equips de competició, de tenir els tècnics amb titulació ROPEC i llicència de tècnic amb RC Professional.
La fi de la moratòria del Règim sancionador de la Ley 3/2008, efectiva des del 1 de gener del 2019,  indica que "tothom que exerceix dins l’àmbit de l’esport i l’activitat física sense estar registrats al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport a Catalunya), o col·legiats en el COPLEFC, no podran desenvolupar la seva activitat".
Les inscripcions d’equip per plataforma de playoff es tancaran el 31 de Gener del 2024.