Jofre Cullell i Marta Cano es coronen com a campions de Catalunya a Vilablareix

11/12/2023
Ciclocròs

Jofre Cullell i Marta Cano es coronen com a campions de Catalunya a Vilablareix

Vilablareix va acollir aquest diumenge 10 de desembre el Campionat de Catalunya de Ciclocròs per a totes les categories. Prop de 300 participants van prendre la sortida en una jornada que va repartir una quinzena de mallots i va coronar a Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) i Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing) com a campions absoluts.

La segona edició de la prova gironina, organitzada pel Club Ciclista Vilablareix, va suposar un pas endavant per a la carrera, essent la seu escollida per a la jornada més important del ciclocròs català. La competició va començar passades les 9 del matí amb les proves màster 40, 50 i 60, que van tenir una vuitantena de participants. Bernat Pou (Cicles Vic Club Ciclista) va ser el més ràpid d’aquesta primera sortida i es va adjudicar el títol en màsters 40, mentre que Francesc Xavier Carnicer (Massi Club Ciclista) es va proclamar campió en màster 50 i Pere Batllori (Bsix-Jormat) es va enfundar el mallot de la categoria màster 60.

A continuació va ser el torn per a fèmines, júniors i cadets. La vigent campiona de Catalunya júnior de l’especialitat, Marta Cano, es va estrenar en la categoria sub 23 dominant la prova femenina amb mà de ferro i des dels primers metres va estar al capdavant de la carrera. La líder de la Copa Catalana i també debutant en categoria sub 23, Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa), va ser qui millor va aguantar el seu ritme però va acabar perdent al voltant de dos minuts. Mariona Ratera (Maxxis Biciocasión Barcelona) va ser quarta a la prova i campiona de Catalunya júnior i Ester Barris (Gravel Girona Club Esportiu), cinquena a la prova, es va proclamar campiona de Catalunya en categoria elit.

Entre els júniors masculins, molta igualtat en una prova que es va acabar adjudicant Martí Martínez (Origen MTB Team) per davant de Roc Cubí (Bikery Denpros CX Team) i Aleix Casanovas (Jufré Vic-ETB). Per la seva banda, Seff Van Kerckhove (Origen MTB Team) i Maria Gutiérrez (Jufré Vic-ETB) van ser els campions de Catalunya cadets. La jornada també va tenir espai per als més petites i petites, amb les proves de la categoria de promoció. En categoria infantil es van repartir els títols de campions de Catalunya per a Axel Serrano (Catigat Pla d’Urgell Club) i Jana Freixas (Cassà Bike), mentre que en les categories prebenjamí, benjamí, principiant i aleví la carrera va comptar com a prova de la Copa Catalana.

La darrera sortida de la jornada va ser per als corredors elit, sub 23 i màster 30 masculins i va decidir els tres darrers títols del dia. A la prova reina masculina, Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) i Cristofer Bosque (Escurialense CC) van marcar el ritme de la carrera després que Tomàs Misser (Cardedeu Unió Ciclista) no els pogués seguir la roda per culpa d’una incidència. En les últimes voltes de la prova, el mundialista Jofre Cullell va accelerar el ritme i va marxar en solitari en busca del títol català. Bosque i Misser el van acompanyar al podi final.

Adrià Franquesa (Finisher), que va ser setè a la classificació global, es va adjudicar el campionat sub 23 i va mantenir el seu bon estat de forma d’aquest hivern, en el qual ha guanyat les tres proves que ha disputat. El darrera títol del dia va ser per al màster 30 Enric Bau (Calma St Julià Club Ciclista), que va guanyar a Vilablareix l’endemà de fer-ho també al CX de Fornells de la Selva.

Campions de Catalunya de CX 2023: 

  • Elit: Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) i Ester Barris (Girona Gravel Club Esportiu)
  • Sub 23: Adrià Franquesa (Finisher) i Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing)
  • Júnior: Martí Martínez (Origen MTB Team) i Mariona Ratera (Maxxis Biciocasión Barcelona)
  • Cadet: Seff Van Kerckhove (Origen MTB Team) i Maria Gutiérrez (Jufré Vic-ETB)
  • Infantil: Axel Serrano (Catigat Pla d'Urgell Club) i Jana Freixas (Cassà Bike)
  • Màster 30: Enric Bau (Calma St Julià Club Ciclista)
  • Màster 40: Bernat Pou (Cicles Vic Club Ciclista)
  • Màster 50: Francesc Xavier Carnicer (Massi Club Ciclista)
  • Màster 60: Pere Batllori (Bsix Jormat)
  • Classificacions completes
  • Classificacions completes de les categories de promoció

Foto: Xevi Planas / FCC