La selecció catalana de ciclocròs torna de Xàtiva i València amb dos podis

18/12/2023
Federació

Aquest cap de setmana del 16 i 17 de desembre, la selecció catalana de ciclocròs va participar a les dues proves finals de la Copa Espanya CX 2023 disputades a les ciutats valencianes de Xàtiva i València en dues proves internacionals de categoria UCI C2. Un grup de dos ciclistes júniors i sis cadets van ser presents en un gran cap de setmana en què Catalunya va tornar amb l'actuació destacada dels podis dels cadet Seff Van Kerckhove a València i Martina Pellicer a Xàtiva.

El Ciclocross Internacional Ciutat de Xàtiva va obrir foc en la jornada de dissabte, una cita en què el campió català júnior Martí Martínez va ser 5è en la seva categoria, acompanyat per Aleix Casanovas en 21a posició. Els millors resultats arribarien en categoria cadet, en què Martina Pellicer va pujar al podi per la seva tercera posició a la cursa femenina, seguida de molt de prop per Abril Roma (5a) o Maria Gutiérrez (9a), mentre que a la prova masculina Seff Van Kerckhove es quedava a un pas del podi (4t) entrant en el grup que es jugava la segona posició, seguit d'Aleix Huéscar 8è i Jan Casanovas, 18è.

Per la seva banda, diumenge arribava el torn del XXVI Ciclocross Ciutat de Valencia, un circuit més ràpid en què la selecció catalana va sumar un segon podi en la seva expedició gràcies a la 3a posició a la prova cadet masculina de Seff Van Kerckhove, que superava en una posició el seu rendiment de la jornada anterior en una prova en què Aleix Huéscar (5è) i Jan Casanovas (14è) arribaven també molt a prop de les primeres posicions. A la prova cadet femenina, Abril Roma (4a) també es va quedar a prop del podi en una prova en què Martina Pellicer era 14a, mentre que en la prova júnior masculina, Aleix Casanovas era 6è i Martí Martínez, 11è.

Un gran cap de setmana per l'equip català de ciclocròs, que un cop acabat el calendari de Copa d'Espanya i havent disputat el Campionat de Catalunya, té per davant una darrera prova de la Copa Catalana de Ciclocròs Proride a Vic (23 de desembre) abans d'encaminar-se cap al Campionat d'Espanya, que es disputarà a Amurrio (País Basc) els dies 12, 13 i 14 de gener de 2024