Banyoles reunirà un espectacular cartell d'estrelles del BTT

20/02/2024
BTT

Banyoles reunirà un espectacular cartell d'estrelles del BTT

Banyoles serà aquest cap de setmana del 24 i 25 de febrer la capital del BTT mundial amb la disputa de la prova inicial de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, prova que va ser presentada la darrera setmana a la seu de la FCC. La temporada 2024 del principal calendari català, replet de proves de categoria internacional, també formarà part del calendari de Shimano Super Cup Massi.

Després d'un inici impressionant de campionat a La Nucía, Alacant, amb la presència dels campions del món Tom Pidcock i Pauline Ferrand-Prevot, arriba la segona prova de l'any a Banyoles, la catedral del mountain bike, on des de fa 23 edicions es duu a terme de forma ininterrompuda la que és una de les proves de XCO més importants del panorama internacional i on any rere any es reuneixen molts dels millors corredors i equips del món, convertint Banyoles en una petita Copa del Món de XCO.

L'activitat començarà el dissabte 24 de febrer a partir de les 9 del matí amb les proves de la Super Cup Youth, amb la participació dels més joves i futurs grans campions. El seguiran les curses dels màsters 30 i 40 masculins, els Sub 23, per passar al plat fort del dia amb la UCI Junior World Series.

Diumenge 25, els millors del món entren en competició. Aquesta prova de Banyoles és una de les poques de categoria UCI Hors Categorie del món, repartirà molts punts que seran molt importants per aconseguir les darreres places per assistir als Jocs Olímpics del proper estiu a París.

A les 10:40 h començarà la cursa de dones en totes les categories, destacant la prova elit amb la participació d'algunes de les millors del món, encapçalades per la campiona del món Pauline Ferrand-Prevot, de l'equip Ineos Grenadiers, actual líder de la Shimano Super Cup Massi, després de la seva victòria a la primera prova de La Nucia. Al seu costat, no els ho posaran fàcil, noms com: Jolanda Neff i Evie Richards del TREK Factory Racing-Pirelli; Savilia Blunk del Rockrider Ford Racing; Raquel Queirós i Sofia Waite del BH Coloma Team; Anne Tauber de l'Orbea Factory Team; Sina Frei de l'Specialized Factory Racing; Marta Cano del Primaflor Mondraker Racing Team o Janika Löiv del KMC Ridley MTB, entre d'altres.

A les 12:30 h serà el torn de la categoria elit masculina, la llista de grans corredors, com ja és habitual a Banyoles, és impressionant, alguns són: Peter Sagan i Victor Koretzky de l'Specialized Factory Racing; Nadir Colledani del Santacreu Rockshox Pro Team; Vlad Dascalu del Trek Factory Racing Pirelli; David Valero i Jofre Cullell del BH Coloma Team; Thomas Griot i Luca Schwarzbauer del Canyon CLLCTV; Sam Gaze de l'Alpecin Deceuninck; Antonie Philipp i Maxime Loret de Massi; Luca Martin, Pierre de Froidmont i David Campos de l'Orbea Factory Team; Ondrej Cink del Primaflor Mondraker Racing Team; Titouan Carod, Janis Baumann i Jordan Sarrou del Team BMC o Jens Schuermans i Carter Woods del Giant Factory Off-Road Team XC.

Una graella digna d’una Copa del Món i difícil es fa anticipar qui podrà ser qui s’emporti la victòria final.

En directe per streaming les proves categoria elit femení i masculí
Com ja és habitual, les proves de categoria elit femenina i masculina es podran seguir en directe a través de la plataforma Ocisporttv.tv.