Jofre Cullell i Núria Bosch, més líders de la Copa Catalana BTT Internacional després de Santa Susanna

07/04/2024
BTT

Jofre Cullell i Núria Bosch, més líders de la Copa Catalana BTT Internacional després de Santa Susanna

El BTT català vivia un intens cap de setmana aquests darrers dies 6 i 7 d'abril en el context del Bike Show Santa Susanna, dos dies de competició i ciclisme que acollien dos dies de competició puntuable per a la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point: una prova contrarellotge dissabte i la prova en línia XCO de diumenge, de nou una prova internacional de categoria UCI C1 puntuable per a la Shimano Super Cup Massi.

Dissabte, en la jornada matinal els amants del gravel gaudien del Gravel Ride Tour i els més petits podien gaudir de la competició amb la Super Youth Santa Susanna (Totes les classificacions completes). La primera jornada es completava amb la prova contrarellotge de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point, on els ciclistes van competir un per un en un circuit molt tècnic i variat. La victòria en categoria masculina va ser per al júnior Roc Cubí (Misser Project) amb un temps de 11:06, seguit d'Arnau Font (Maxxis Rcyling Training) amb 11:10 i Mario Sinués aturant el crono a 11:13 (Amunt Tbikes BH). En categoria femenina la victòria era per a a la cadet Meta Tanick (Misser Project) amb 13:04, la segona posició per a Laia Rodriguez (Addict Bikes Racing team) amb un temps de 14:20, i Abril Roma (Pro Ride Jufre Team) completava el podi aturant el crono a les 14:39.

Tot estava preparat el diumenge per la prova estrella, la prova en línia XCO puntuable per la Shimano Super Cup Massi, que reunia alguns dels grans noms del BTT internacional. La jornada començava amb les sortides cadet, júnior femení, màster 30/40 femení i màster 40/50/60 masculí de la Shimano Super Cup Massi, que serien els encarregats d'obrir el circuit a la segona jornada del Bike Show Santa Susanna. Els gairebé sis quilòmetres de traçat  serien molt exigents i coronarien els més forts. Senders revirats, dures ascensions i una llarga baixada final que el converteix en un dels circuits més complets del calendari. 
 
Posterioment venia el torn de la prova femenina. Un cop sonava el xiulet inicial, la catalana Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing Team) es sentia molt a gust al circuit de Santa Susanna, atacant des de l'inici i liderant els primers quilòmetres de la cursa. La campiona sueca, Linn Gustafzzon (Massi), no li posaria les coses fàcils, era a l'última volta, quan Gustafzzon atacava i aconseguia entrar en solitari a meta amb un temps de 1h17:38. Amb tot, la sub23 catalana Marta Cano acabava amb una gran segona posició i Isaure Medde (Team Sunn Performance Cycling) ocupava la tercera posició del podi.

Però l'espectacularitat no s'acabava aquí, era el moment de la cursa elit i sub23 masculina. El medallista olímpic David Valero (BH Coloma Team), David Campos (Orbea Factory Team) i Jofre Cullell (BH Coloma Team) lideraven la cursa a bon ritme. Una caiguda de Campos provocava que la dupla del BH Coloma Team es quedés sense competència per a la victòria. I dos noms que foren protagonistes dels darrers Jocs Olímpics i es mantenen a l'elit de l'XCO internacional, Valero i Cullell entraven conjuntament a meta, mentre que Loan Cheneval (Massi) aconseguia la tercera posició.
 
Després d'aquests resultats, David Valero i Pauline Ferrand- Prevot, mantenen el liderat de la Shimano Super Cup Massi, que continuarà el proper 28 d'abrila Sabiñanigo; i el 5 de maig a Baza, la ciutat de l'actual líder del campionat. Pel que fa a la Copa Catalana Internacional Biking Point, el català Jofre Cullell (BH Coloma Team) i Núria Bosch (Massi) mantenen el lideratge després de la quarta de les set proves d'una competició a la qual li queden per disputar les cites de Barcelona  (26 de maig), Naturland (Andorra, 15 de juny) i Vall de Boí (7 de juliol).

Copa Catalana BTT Internacional Biking Point Santa Susanna 2024 - UCI C1:

  • Elit masculí: Jofre Cullell (BH Coloma Team)
  • Elit femení: Linn Gustafzzon (Massi)
  • Sub23: Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing) i François Baudry (Canyon CLLCTV)
  • Júnior: Esteban Lardennois (Team Calvisson VTT) i Mariona Ratera (Maxxis-R Cycling Training)
  • Cadet: Borja Carvacho (Irontech-Mendiz-Ambisist) i Meta Tancik (Misser Project)
  • Màster 30: Gerard Birosta (Club Atlètic Amer) i Ruth March (The Cyclery)
  • Màster 40: Toni Olivares (RR Bikers)
  • Màster 50: Tomàs Misser (Misser Project)
  • Màster 60: Lluís Pons (Tot vici en bici-Ponspenedès)
  • Totes les classificacions completes.

Més informació, a la pàgina web de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point.

Fotografia: Anna Vilaró / Ocisport