La Copa Catalana d'Enduro continua al 13è Enduro Salines

09/04/2024
Enduro

La Copa Catalana d'Enduro continua al 13è Enduro Salines

Tan sols una setmana després de l’obertura de la Copa Catalana d’Enduro, el diumenge 14 d’abril arribarà la segona cita del calendari català a l’Enduro Salines. La prova organitzada pel Club Esportiu Tramuntana X-Trem, que enguany celebra la seva 13a edició, és una de les proves pioneres i més reconegudes del sud d’Europa i està consagrada com una de les grans cites anuals a casa nostra.

La prova, que es celebra a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà), ha preparat un recorregut de 36 quilòmetres entre corriols i trialeres boscoses i hi podran competir tant bicicletes d’enduro com e-bikes. El tret de sortida es farà des de la zona esportiva de Maçanet de Cabrenys, concretament des de la piscina municipal, i el circuit abalisat recorrerà el massís de les Salines i comptarà amb alguns dels recorreguts del BTT Salines Bassegoda. El recorregut tindrà uns 1.400 metres de desnivell positiu, que es desenvoluparan dividits en quatre trams cronometrats.

Després de l’obertura del calendari a l’Enduro BTT La Selva, aquesta serà la segona competició puntuable per a la Copa Catalana d’Enduro i reunirà diversos professionals i referents del ciclisme de muntanya internacional, entre els quals hi haurà els guanyadors elit a Riudarenes, Alex Rudeau i Morgane Charre. En l’edició de 2023, la victòria altempordanesa va ser per al francès Nathan Secondi i per a la catalana Ares Masip, que el 2022 s’havia proclamat campiona de Catalunya en el mateix circuit.

El programa de competició arrenca el divendres 12 d’abril amb la recollida de dorsals, el dissabte hi haurà l’obertura del recorregut, el brifing de cursa i la publicació de l’ordre de sortida i la competició començarà el diumenge 14 d’abril a les 8 del matí i fins les 13.30h. Les inscripcions per al 13è Enduro Salines estaran obertes fins el dimarts 9 d’abril a la mitjanit.