Albizu i Tusell s´ emporten la tercera cursa de la Copa Catalana de bike maratho

11/06/2007
BTT

Albizu i Tusell s´ emporten la tercera cursa de la Copa Catalana de bike maratho

El circuït d'avui ha tingut 70 quilòmetres i ha transcorregut per la bella Vall del Ges en la qual hi ha uns preciosos paratges. Avui ha estat la prova més dura del campionat perquè el circuit ha tingut un desnivell acumulat de 3.000 metres.
Amb sortida i arribada en la zona esportiva de Torelló, el recorregut ha passat pels pobles de Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Vidrà, Sant Quirze de Besora i per les muntanyes de la Creu del Corral (1.0000 m), Coma del Coll (1.100 m) i de la Creu d?Hi (1.150 m).
La carrera ha reunit a uns 300 participants sumant els que corrien amb la modalitat de competició i els que ho feien amb la Pedalada Popular Solobici.

 

Desenvolupament de la carrera

Des de la sortida, la carrera de nois ha estat dominada per un grup de sis ciclistes format per Israel Núñez (Massi), Joseba Albizu Albizu (Aitzaki Kilorak), Joan Llordella (Ambisist), Francesc Freixer (Starbike), i Ismael Ventura. Al km 15 Núñez anava líder seguit de Albizu, Llordella i Ventura.

La coses han canviat del km 33 al 48 quan Llordella s'ha enganxat a Núñez deixant darrere seu a Albizu, Freixer, i Ventura. Amb aquestes posicions els bikers han corregut la part més tècnica i dura del circuït marcada per un fort ascens continuat.

En aquesta zona Llordella ha pogut agafar avantatge seguit de Albizu i Núñez, però la seva roda ha punxat i no ha pogut

mantenir aquest bon ritme. Finalment Joseba Albizu ha entrat primer, Israel Núñez segon a un minut de diferència, en tercera posició Francesc freixer a 30 segons de diferència respecte Núñez, i en quarta i cinquena posició han entrat Joan Llordella i Ismael Ventura.

A l'acabar la carrera, el guanyador Joseba Albizu s'ha mostrat ?molt content? del resultat obtingut i ha assegurat que el recorregut ha estat ?molt tècnic? i que ha ?gaudit molt?.

En la cursa de les noies, les primeres posicions han quedat definides des de la sortida. La biker de Massi Mercè Tussell ha dominat la prova en tot moment. Tot i que s'havia escapat de les seves perseguidores des del principi, uns problemes amb els frens i la parada en un avituallament han fet que Neus Pracerises (Ambisist) l'atrapés. Després de pedalar una estona juntes Tussell s'ha tornat a escapar fins a acabar la carrera. La guanyadora ha estat Mercè Tussell, segona ha quedat Parcesrisses, i en tercera posició Mariona Càtedra (Cicles Ayats Guíxols).

A l'arribar a meta Tussell s'ha mostrat molt satisfeta perquè és la primera carrera que guanya aquesta temporada, a més és la primera prova Marathon que feia. La ciclista de Massi ha explicat que el recorregut ha estat molt ?bonic? i que ha pogut controlar en tot moment les dificultats que presentava el circuït.

L?arribada dels Master 30 ha estat a l?esprint entre Enric Ramoneda (Tot Vici en Bici) i Josep Betalú ( Corratec) després de 70 km molt disputats i on finalment s'ha imposat Ramoneda.
En Veterans 40 Andrés Illamolla (Starbike)  ha confirmat el bon resultat a la darrera prova de Gandesa, al igual que el dominador absolut en veterans 50, Joan Sanchez (Tot Vici en Bici).


Guanyadors per categories

 

Èlit nois
1. Joseba Albizu (Atzaki Kirolak)
2. Israel Nuñez (Massi)
3. Francesc Freixer (Starbike)

 

Èlit noies
1. Mercè Tussel (Massi)
2. Neus Parcerisses (Ambisist)
3. Mariona Càtedra (Cicles Ayats Guíxols)

 

Sub-23
1. Enric Permanyer (Sanejament Solé)
2. Sergi Pujabet (Òdena-Cicles Anoia)
3. 
Eloy Ceuma (Bicisport Aubanell)

 

Sub-21
1. Josep M. Puigpinós (Òdena-Cicles Anoia)
2. 
David Lozano (MSC Bikes)
3. 
Carlos Portilla (Colouer Oki)

 

Master-30
1. Enric Ramoneda (Tot Vici en Bici)
2. Josep Betalú (Corratec)
3. Xavier Roca (Morenito - Colon Internacional)

 

Veterans-40
1. Andrés Illamolla (Starbike)
2. Javier Navarro (Medina)
3. Eduardo Blasco (Òdena-Cicles Anoia)

 

Veterans-50
1. Joan Sánchez (Tot Vici en Bici)
2. 
Jordi Castell (Marbres Castell)
3. Joan Carbonés (Nineta.com)

 

Millor equip: Starbike

 

Tercera edició de la ?Pedalada Solobici?

La prova d'avui de les Marathon BTT ha estat acompanyada de la ?Pedalada Solobici?, una pedalada popular no competitiva en la qual hi han participat un centenar d'afeccionats a la mountainbike.
Els ciclistes de la pedalada podien escollir entre fer tot el circuït de 70 quilòmetres o només córrer els primers 35 km.

 

Pròxima prova a Andorra
La quarta i última prova del calendari de les ?Giant-Powerbar Marathon BTT Copa Catalana Internacional 2007? es celebrarà a Vallnord (Andorra) el diumenge 16 de setembre. La carrera també es dividirà entre la prova de competició i la Pedalada Solobici.

Aquest campionat de Marathon BTT està patrocinat per Giant i Powerbar. A més, rep el suport de Solobici, Buff, Massi, Northwave, Coca-cola, i Oki. L'organització va a càrrec de les federacions de ciclisme internacional i catalana, i de l'empresa d'esdeveniments esportius Ocisport SL vonjuntament amb el Centre Excursionista Serragrenyada  en l'organització de la prova d'avui. // Ocisport

 

Nota d´ Ocisport