La història dels Opens infantils de BTT, aquest diumenge a XS Esports

09/11/2007
BTT

La història dels Opens infantils de BTT, aquest diumenge a XS Esports

Aquest diumenge a partir de les 16.30 hores es podrà gaudir d´ un reportatge sobre l´ origen i evolució dels Opens infantils de BTT.

 

Resum de l´ emissió

 

OPENS INFANTILS DE BTT

 

Els opens infantils de BTT ha estat una de les fórmules amb més èxit del ciclisme català per fer pedrera i augmentar les bases d´ aquest esport amb una competició sense la pressió de les categories d´ elit però que dóna al jovent l´ oportunitat de tastar les grans sensacions que acompanyen la competició ciclista.

El membre del Cau de la Bici, Pere Soley, va compartir un dia la seva idea de crear una competició específica per nens entre cinc i catorze anys amb l´ objectiu d´ iniciar en el ciclisme al jovent en edat escolar i potenciar la vital tasca de les escoles de ciclisme que treballen el dia a dia de la pedrera de forma directa sobre el terreny.

Un total de cinc categories composen la graella d´ aquestes curses: pre-benjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils. Per norma general els circuits previstos són molt poc durs sense dificultats orogràfiques. Pels més petits s´ ideen circuits d´ uns 800 metres i pels més grans el traçat és proper als cinc quilòmetres. Amb quatre anys passats des del seu inici, ja hi han corredors en categories superiors amb bons resultats. És el cas del guanyador cadet de la primera Copa Catalana de ciclocross, parlem de Carles Sabadell, que va donar els seus primers tombs als opens infantils.

Resulta important l´ ajuda de la marca Peliser per haver arrencat un tipus de competició pionera a Espanya i que esperem d´ aquí a uns anys sigui referència pel jovent de moltes de les comarques catalanes.