Manuel Aranda (CC CJAM) guanya el memorial Joan Bautista Llorens de la Copa d´ Espanta juvenil

04/06/2008
Carretera

Manuel Aranda (Club Ciclista CJAM ? Santa Oliva) ha estat el guanyador del  lI Memorial Joan Bautista Llorens, quarta prova de la Copa d'Espanya júnior, celebrada a Vila-real sobre 111 quilòmetres. El Tarragoní superava al seu company d?escapada, Fernando Grijalba (Gometero-Nova Diet) completant el podi l?altre corredor d'aquest equip castellà-lleonès, Efrén Carazo, que ho feia a 15 segons. A 19 segons entrava el grup principal encapçalat per Jesús Rialler (Eleval) i Eric Pedrosa (Mircomar) , Jordi Simón (CC CJAM), amb el líder de la Copa d'Espanya, Pablo Lechuga (Andalusia-Caja Sud), en el lloc 15, i Pello Bilbao (Gernikesa), en el 19, sent els únics dos dels corredors que ocupen els primers llocs de la competició que van puntuar. D'aquesta forma, Lechuga augmenta la seva renda fins a arribar a 150 punts, pels 100 d'Aranda, 95 de Pedrosa, 91 de Grijalba i 86 de Bilbao.

La prova va tenir diverses alternatives. En la primera part, es va formar una fugida de set corredors, destacant la presència de Gerardo Regna (Armilla. Tots ells passarien destacats pel primer port, mentre que pel segon ja només estava ell al capdavant i era neutralitzat en el descens, davant els atacs de corredors com Pedrosa, Lechuga o Miguel Angel Lucena (Plastimer). Després de coronar el tercer coll es produïa un re-agrupament gairebé general. Tant Lechuga com Pedrosa ho tornarien a intentar, rodant escapats sis quilòmetres, sense que el seu avantatge arribés als 20 segons. No va passar el mateix amb Aranda i Grijalba, que marxaven del gran grup en el quilòmetre 90, arribant a tenir 45 segons, encara que en les últimes rectes camí de Vila-real el pilot quasi els va agafar. Pel que fa a la classificació per equips el Club Ciclista CJAM va quedar en segona posició. Diumenge que ve, cinquena prova,  el Trofeu Taverna del Gentilhombre, a Valladolid.

Fotografia: Manuel Aranda, entrant primer