Cristina Mascarreras guanya a l’Open d`Espanya Marató BTT on Merçè Pacios és líder

11/09/2010
Federació

Cristina Mascarreras guanya a l’Open d`Espanya Marató BTT on Merçè Pacios és líder

L’extremeny Alejandro Díaz de la Peña s’ha imposat aquest dissabte a la Marxa de San Cipriano, tercera i penúltima cita de l’Open d`Espanya Powerbar by Northwave de Marató BTT celebrada a la localitat càntabra de Cartes, en una arribada que s’ha resolt a l’esprint, després de creuar la línia d’arribada amb un temps de 2:30:32 després de completar els 50 quilòmetres de distància. El ciclista d’Almendralejo de l’equip Extremadura Orbea, que escala al segon lloc del campionat després del seu èxit, s’ha apuntat una treballada victòria davant el basc Iñaki Lejarreta (Orbea), vigent campió de l’Open d`Espanya, i el també biscaí Aketza Peña (Caja Rural), que l’han acompanyat al podi. El Sots-21 José Maria Sánchez ha acabat quart i amb aquest resultat esdevé el nou líder de l’Open d`Espaya Powerbar by Northwave, superant al gironí Marc Trayter, absent a Cartes. La prova plantejava un recorregut molt variat, marcat principalment per pistes forestals i corriols pels voltants del municipi i la Serra de Ibio, amb un desnivell acumulat de 2.800 metres. La cursa, de dificultat moderada, ha provocat que el grup capdavanter es mantingués molt compacte durant tota la prova i que fins a sis corredors tinguessin opcions a les places d’honor fins el final. Ramon Sagués i Jesús del Nero han ocupat la cinquena i sisena plaça respectivament. Sergio Mantecón, campió d`Espanya 2010 de BTT a la modalitat de cross country, va participar activament a la primera part de cursa però posteriorment va optar per allunyar-se de la lluita i gaudir del recorregut.
A la categoria femenina Elit, Cristina Mascarreras (Conor Forallac) ha conquerit una rotunda victòria, completant la prova amb un temps de 3:03:13. La gironina ha superat amb més de tres minuts d’avantatge a Maria Mercè Pacios (Koga-Schwalbe), nova líder de l’Open d`Espanya Powerbar by Northwave i que ha estat l`única adversària capaç d’exercir una certa pressió sobre Mascarreras. A molta distància, Isabel Castro s’ha assegurat el tercer lloc final.
A la classificació per equips, la millor formació a la cursa càntabra ha estat el CC Palautordera, mentre Adrià Valls ha encapçalat la categoria Sots-23. L’Open d`Espanya Powerbar by Northwave resoldrà la temporada el proper 25 de setembre a Paterna del Campo (Huelva), seu que acollirà també els Campionats d`Espanya de l’especialitat.

Nota d´Ocisport