La Diada Montserratina, la concentració ciclista a Montserrat, és aquest diumenge

22/10/2014
Cicloturisme

La Diada Montserratina, la concentració ciclista a Montserrat, és aquest diumenge

ATENCIÓ ÚLTIMA HORA: segons ens han comunicat avui dijous, el Patronat de la Muntanya de Montserrat no concedeix la limitació de pas de vehicles sol.licitada pel carril d'ascensió de la carretera BP-1121 entre les 8:30 i les 9:15 hores. Es per això que en aquest periode us podreu trobar vehicles tant de baixada com de pujada. Us demanem que tingueu precaució en tot moment.

Per tal d'afavorir la seguretat de tots es prendran aquestes mesures:
- Presència d'efectius de Mossos d'Esquadra circulant pel tram de carretera per protegir els ciclistes.
- Instal.lació de senyals indicadors de presència de ciclistes.
- Servei d'ambulància present a la cruïlla de les carreteres C-55 i BP-1121 a Monistrol a les 8:15 hores i que pujarà a la barrera del pàrquing a les 9:15 hores.
- Presència de voluntaris a la cruïlla de les carreteres C-55 i BP-1121 a Monistrol entre les 8:15 i les 9:15 hores per informar als vehicles que vulguin pujar al Monestir de la ruta alternativa per Marganell i Can Maçana.

Preguem als participants que avanceu tot el possible la vostra pujada per trobar els menys vehicles possibles. El lliurament de pins es farà a partir de les 9:00 hores per evitar aglomeracions a la zona del Mirador dels Apòstols i procurar una baixada esglaonada i fluïda dels ciclistes.

Informació anterior

Un any més arriba la Diada Montserratina, una de les darreres cites del calendari cicloturista català. La tradicional festa, organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, arriba a la 66a edició i es celebrarà el proper diumenge 26 d’octubre amb la pujada per a tots els ciclistes a la muntanya de Montserrat.
Com sempre no cal inscriure’s prèviament a aquest esdeveniment. Només cal pujar a l’Abadia per qualsevol dels vessants com ara Monistrol de Montserrat, Coll de Can Maçana, Sant Cristòfol o pels camins de terra amb BTT.
Pels qui vulgueu fer la pujada sense vehicles, sapigueu que el carril de pujada de la carretera BP-1121 estarà tancat des de Monistrol fins l’entrada de l’aparcament des de les 8:30 fins les 9:15 hores. Recordeu que la circulació pel carril de baixada des de Montserrat estarà oberta i s’han de respectar en tot moment les normes de circulació i les indicacions d’autoritats i voluntaris.
Ja al Mirador dels Apòstols, tindrem temps de recollir el pin commemoratiu per a tots els participants (no oblideu agafar el tiquet de bescanvi als voluntaris abans de la barrera del pàrquing) i la tradicional cinta per tots els clubs assistents que estiguin afiliats a la FCC.
També tindrem la tradicional benedicció del Pare Rector, Joan M. Mayol, aproximadament a les 9:45 hores del matí. L'ofrena floral a la Verge de Montserrat, a les 11 h a l'Abadia , per part de membres dels dos Clubs més antics de Catalunya, Sport Ciclista Català i Agrupació Ciclista Montjuïc.
Recordeu que la nit de dissabte 25 al diumenge 26 es fa el canvi a l’horari d’hivern: retardarem els rellotges una hora i a les 3 de la nit seran les 2. Com sempre demanem precaució a tots els ciclistes pel bon desenvolupament de la Diada.

Per veure més informació: https://www.facebook.com/events/1569064733322047/