7500 visitants a la primera edició del Girona Bike World

04/05/2015
Cicloturisme

7500 visitants a la primera edició del Girona Bike World

Girona Bike World ha tancat avui les portes de la primera edició i ho ha fet complint amb l’objectiu de posicionar-se per ser el referent de la fira de la bicicleta i del cicloturisme a Catalunya. El saló ha rebut 7.500 visitants entre divendres i diumenge. Un 29% eren de la ciutat de Girona, mentre que el 71% provenien de la resta de la demarcació (42%) i de Barcelona i altres punts de Catalunya (29%). Els assistents han pogut passejar per l’interior de la Fira de Girona i visitar els 72 expositors d’un saló que ha tingut en el cicloturisme un dels seus eixos principals.
La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha destacat que “des de l’Ajuntament, i amb la col•laboració d’altres administracions, estem fent esforços per posicionar Girona com la capital de la bicicleta de Catalunya”. “La valoració és molt positiva i el nombre de visitants és un èxit en la primera edició d’una fira que esperem que tingui continuïtat en els propers anys”, ha comentat la regidora. Cunyat ha assenyalat que els expositors han mostrat la seva satisfacció per la presència d’un públic “molt concret, especialitzat, que ha vingut a buscar el producte que ells oferien”, i ha posat de manifest que Girona Bike World és una “fira molt transversal que s’adreça tant a professionals com a aficionats a la bicicleta”.
La presència de visitants de fora de Girona ha representat un impacte econòmic per a la ciutat del qual també se n’han beneficiat els expositors, que han pogut donar a conèixer els seus productes a un públic més ampli i que han generat negoci. Aquesta satisfacció es reflexa en que gairebé un 80% dels expositors ha valorat bé o molt bé la seva participació a la primera edició de Girona Bike World i molts han expressat el seu interès de repetir presència en la propera edició.
Girona Bike World va començar divendres amb un rècord de salt d’alçada aturat amb una bicicleta sense la roda del davant a càrrec de Dani Comas, deu vegades campió del món de bike trial. El saló ha estat una fira activa adreçada a tota la família. Els més menuts han pogut gaudir amb el push bike, una activitat adreçada a nens d’entre 2 i 5 anys per aprendre a agafar l’equilibri, la psicomotricitat i els reflexes abans de fer el primer pas d’anar en bicicleta. També ha tingut una bona acollida el looping bike, una experiència única per rodar a 7 metres d’alçada fent un gir de 360 graus, així com les exhibicions i master class de Dani Comas (bike trial), Nil Soler, Joan Balmaña i Bernat Via (BMX). De fet, el conjunt de les activitats han estat valorades com el millor de la fira per un de cada dos visitants.
La plataforma Mou-te en Bici ha organitzat un total de quatre cursos a l’entorn del sector de la bicicleta, i avui s’han lliurat els premis als guanyadors del concurs fotogràfic #amoraprimerabici, que s’ha portat a terme entre el 10 i el 27 d’abril a Facebook, Twitter i Instagram i que ha comptat amb més de 200 participants. Cristina Victoria Fernández ha rebut una bicicleta Capri Gracia, gentilesa de Biciclasica, com a vencedora del concurs. Alba Cresta ha guanyat un cap de setmana per a dues persones amb allotjament i ruta en bici pel Ripollès, com a segona classificada, mentre que @sta.low, David Bonadona i Marta Pararols han obtingut cadascú una targeta regal de la botiga online http://www.deporvillage.com/.
Coincidint amb Girona Bike World s’ha celebrat a la ciutat el cinquè Congrés Internacional de la Bicicleta, que ha tingut lloc al Palau de Congressos i al Palau de Fires i que ha estat coorganitzat pel Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Generalitat de Catalunya. S’han portat a terme més de 40 comunicacions sobre cicloturisme i mobilitat sostenible amb la presència de diversos ponents, deu dels quals procedents de l’estranger, i hi ha hagut gairebé 200 participants.
El Palau de Fires ha estat escenari també de la sortida i l’arribada de la primera edició de Pirinexus 360 Challenge, una prova ciclista de resistència extrema de 347 quilòmetres de recorregut que es va disputar ahir. 56 dels 62 participants van completar l’itinerari, que passava per Olot, La Jonquera, Ceret i Sant Antoni de Calonge, El més ràpid en arribar a la Fira de Girona va ser el jonquerenc Jordi Pereira, amb un temps de 13 hores i 45 minuts.
Girona Bike World ha estat organitzada per Fira de Girona, Ajuntament de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Consorci de les Vies Verdes de Girona, i el patrocini de CaixaBank i La Vanguardia.