Xavier Pastallé és segon als Campionats d´ Espanya sots 23

30/06/2015
Carretera

Xavier Pastallé és segon als Campionats d´ Espanya sots 23

Els Campionats d´ Epsanya de carretera han emplenat de ciclistes les rutes de Càceres i han donat una bona alegria a l´ àmplia delegació catalana amb la medalla d´ argent de Xavier Pastallé a la prova de fons de sots 23.
La selecció catalana, sota les consignes d´ en Carles Torrent i Marta Vilajosana, realitzà una bona tasca, sempre portant el pes de cursa, sobretot amb la llarga escapada protagonitzada per Bernat Font, que competí en vanguàrdia durant 130 quilòmetres i aconseguí entrar en el grup.
A la pujadeta final, el guanyador del Memorial Valenciaga, Jaime Roson, fou el més fort però al sprint Pastallé aconseguí l´ argent. David Calmaestra i Marc Almeda també finalitzaren entre els trenta millors. Tant Font com Pastallé foren reservats a la crono per lluir a la cursa de fons.
A la cursa femenina, Anna Ramírez, dos cops campiona, fou cinquena en una prova molt condicionada per la calor extrema que provocà l´ assistència de vàries corredores. A les cronos destacà la sisena i novena places de Mayalen Noriega i Anna Ramínez i la 12 ena de Juanjo Agüero a la crono sots 23.
Els campionats es van tancar amb la prova elit UCI on el campió fou Alejandro Valverde i el català Francesc Zurita, cinquè i segon al podi elit.