Joaquim Rodríguez deixa el ciclisme sent cinquè als Jocs Olímpics

07/08/2016
Carretera

Joaquim Rodríguez deixa el ciclisme sent cinquè als Jocs Olímpics

L´espectacular cursa de fons dels Jocs Olímpics de Río de Janeiro ha estat la darrera prova professional de Joaquim Rodriguez, un dels millors ciclistes catalans de tots els temps. 

El corredor de Parets del Vallès acabà cinquè una durissíma cursa pels voltants de la ciutat olímpica després de remuntar des del darrera a la pujada final. Per Joaquim Rodríguez significa posar punt i final a una trajectòria professional que inicià l´any 2001 i que ha passat per diverses fases, sent la darrera al Katusha rus la més exitosa. 

Joaquim Rodríguez deixa el cilcisme després de ser proclamat dos cops millor ciclista del món, segons la classificació de la UCI, i haver trepitjat els podis de les tres grans voltes, Campionats del Món i grans clàssiques. Els seus dos Giros de Lombardia s´afegeixen a curses per etapes com la Volta a Catalunya, la Volta al Pais Basc i la Setmana Catalana de 2004. 

El proper representant català en entrar en acció serà la propera setmana Helena Casas, al velòdrom de Rio on aspira a diploma olímpic principalment a la velocitat per equips.