Cole Paton i Savilia Blunk, primers guanyadors de la VolCAT Platja d'Aro

07/02/2022

Més de 600 ciclistes s'han reunit aquest cap de setmana per la disputa de la primera edició de la VolCAT Platja d'Aro, una nova prova de categoria internacional UCI C3 amb dues etapes disputades a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró. Dues etapes que han estat dominades pels nord-americans Cole Paton i Savilia Blunk, guanyadors de les dues etapes i la general d'una prova estrenada en un ambient festiu i amb gran ambient ciclista.

El recorregut de la segona etapa constava de 41 quilòmetres amb 800m+ de terreny variat amb molt corriol i flow. La tècnica de cada participant podria valer or per retallar temps al cronòmetre. Els primers quilòmetres de pujada van fer la primera selecció, deixant un grup de sis favorits liderat per Cole Paton (Orange Seal Off-Road Team), mentre que David Campos (BH Temple Cafes Co-Factory), Julen Latorre (Aiala S.C.), Xavi Ariza (Corratec-Vic Sports), Victor Vidal (Veloroc Lapierre) i Alejandro Gómez (RR Bikers) resistien.

Passat l'equador del traçat, Campos va sofrir una avaria i es va despenjar definitivament. Paton va aconseguir atacar en els últims compassos de cursa i va obrir un forat que li va permetre entrar a meta en solitari, amb un temps de 1:40:09. El segon esglaó se'l van jugar a l'esprint Ariza i Latorre, i va ser Ariza, el recent campió de la Copa Catalana de ciclocròs, qui va aconseguir la segona posició. A la classificació general de la VolCAT Platja d'Aro, Paton no va tenir rival i es va coronar com el primer gran campió. Vidal i Ariza van completar el podi final.

En categoria femenina, Savilia Blunk va tornar a demostrar el seu gran estat de forma, guanyant diferències als primers quilòmetres. Naima Madlen (Buff-Megamo MTB Team), ho va intentar, però no va poder seguir el ritme de la cinc vegades campiona dels Estats Units. Noemí Moreno (Pallarès Factory) va completar el podi de l'etapa. A la general, Blunk va ser molt sòlida i es va emportar el campionat. Madlen va retallar prou Moreno per assaltar la segona posició i Moreno va ser tercera. Per equips, RR Bikers va ser el millor conjunt, just davant de Biking Point CC i Òdena Esport Ciclista.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport