Hans Becking i Janina Wüst aconsegueixen la victòria a la VolCAT 2023

11/04/2023
BTT

Hans Becking i Janina Wüst aconsegueixen la victòria a la VolCAT 2023

La 18a edició de la VolCAT ja és passat. La carrera, de categoria UCI S1 i amb les grans estrelles internacionals, s’ha celebrat del 6 al 9 d’abril a Igualada i ha deixat moments increïbles tant per als bikers professionals, com aquells amateurs, que la van marcar com a objectiu. El caràcter internacional de la prova és indubtable. Prova d'això són els Top 10 masculí i femení, que compten amb fins a deu nacionalitats diferents i tan sols dos espanyols. Els senders i traçats VolCAT atreuen a ciclistes de tot el món.

Gioele De Cosmo (Mario Noris), en una arribada igualada amb Hans Becking (BUFF Megamo Team), i Janina Wüst (BUFF Megamo Team) van ser els primers líders de la carrera després d’imposar-se en la primera etapa. El segon dia de competició, Janina Wüst confirmaria la seva superioritat en categoria femenina amb una nova victòria, mentre que en la categoria masculina es preveia una carrera molt disputada, amb victòria a la segona etapa per a Andreas Miltiadis (DMT Racing Team) i liderat per a Hans Becking (BUFF Megamo Team), que tornava a ser segon a l’etapa.

Els dos líders ja no van perdre la posició en les dues etapes restants. La tercera jornada va deixar les victòries de Nicolas Samparisi (KTM Alchemist Brenta Bikes), en una arribada a l’esprint, i Janina Wüst, que alçava els braços per tercera vegada consecutiva. L’última jornada de la VolCAT es va disputar a un ritme alt i es va trencar des de bon començant. Nicolas Samparisi es va tornar a imposar en categoria masculina, mentre que, en la femenina, l’alemanya Kim Ames (Bike Aid MTB WMN) feia saltar la sorpresa i s’emportava la victòria parcial.

Final de celebració per als dos guanyadors, Hans Becking i Janina Wüst, que entraven a la meta de l’última etapa festejant la seva victòria global a la VolCAT. Els acompanyaven al podi de la general Nicolas Samparisi i Riccardo Chiarini, en categoria masculina, i Karla Stepanova i Terese Andersson, en categoria femenina.

La Volcat ha acabat tancant amb quatre dies de competició, convivència, diversió i Mountain Bike. Una cursa capaç de transformar les vacances de Setmana Santa en una autèntica aventura amb bicicleta de muntanya. Igualada ha sigut el perfecte amfitrió de la prova, centre neuràlgic d’una cursa que ja posa el punt de mira en l’edició de 2024.

Foto: Francesc Lladó // VolCAT