Una potent selecció catalana sub23, a punt pel Campionat d'Espanya de Madrid

17/06/2023
Carretera

Una potent selecció catalana sub23, a punt pel Campionat d'Espanya de Madrid

La selecció catalana ja té preparada la selecció per disputar la pròxima setmana una de les grans cites de l'any. El Campionat d'Espanya sub23 masculíes disputarà els pròxims 23 de juny (CRI) i 24 de juny (ruta) a les localitats de Sevilla La Nueva i San Lorenzo del Escorial (Comunitat de Madrid), en un programa que com és habitual compartiran amb el Campionat d'Espanya professional i elit.

Deu ciclistes es desplaçaran a Madrid amb altes ambicions, buscant seguir la bona ratxa dels últims anys, en què Catalunya s'ha endut medalles a la prova en ruta amb Marcel Camprubí (2021) i Abel Balderstone (2022). L'equip dirigit per Carles Torrent tornarà a ser un dels blocs més sòlids del campionat, i es posarà en marxa el matí del divendres 23 de juny, en què els dos primers classificats del Campionat de Catalunya CRI a l'Hospitalet de l'InfantFran Muñoz (Eolo-Kometa) i Albert Muntanya (Equipo Finisher) disputaran la prova contrarellotge en un recorregut de 32 quilòmetres a Sevilla La Nueva. Muñoz buscarà superar la seva gran 5a posició aconseguida el darrer 2022 a Mallorca, mentre que Muntanya debuta en la categoria.

Per la seva banda, el dissabte 24 de juny serà el moment de la prova en ruta. Serà una prova molt exigent, amb un recorregut de 166,1 quilòmetres amb sortida i arribada a San Lorenzo del Escorial que comptarà amb gairebé 3.000 metres de desnivell al llarg d'un recorregut sense pràcticament descans, on hi destaquen dos ascensos al Alto de la Cruz Verde en la segona meitat de cursa. A banda de Muñoz i Muntanya, formaran un equip molt complet amb el vigent campió català de la categoria, Jan Castellón (Caja Rural-Alea), el subcampió del mateix Campionat de Catalunya a Valls, Adrià Franquesa (Equipo Finisher) i el tercer classificat, Ricard Fitó (Torres-Fernando Barceló Team), un dels grans noms de l'inci de temporada a nivell estatal, Sergi Darder (High Level-GSport), Arnau García (Team MP Group), Eloi Salas (Team MP Group), Iñaki Navarro (Caja Rural-Alea) i Mario Silva (Controlpack).

Selecció catalana al Campionat d'Espanya sub23 2023:

  • Francisco Muñoz (Eolo Kometa)
  • Albert Muntanya (Finisher / Galibier)
  • Jan Castellón (Caja Rural / Urbasa)
  • Adrià Franquesa (Finisher / Galibier)
  • Ricard Fitó (Torres-Fernando Barcelo)
  • Iñaki Navarro (Caja Rural / Urbasa)
  • Eloi Salas (MP Group / CC Camp Clar)
  • Arnau García (MP Group / CC Camp Clar)
  • Sergi Darder (Hight Level GSport Grupo Tormo / Punta Fondon)
  • Mario Silva (Controlpack / Montsia CE)

Més informació del Campionat d'Espanya de carretera 2023, a la pàgina web de la RFEC.