El Trofeu Abelard Trenzano i el Critèrium del Vallès obren la recta final de les Grans Clàssiques

29/06/2023
Carretera

El Trofeu Abelard Trenzano i el Critèrium del Vallès obren la recta final de les Grans Clàssiques

El pròxim cap de setmana dels dies 8 i 9 de juliol, es reprendrà el calendari competitiu de les Grans Clàssiques-7è Trofeu Joan Casadevall, el principal campionat català elit/sub23 de carretera, que aquest estiu inicia la seva recta final després d'haver superat el seu equador. Serà amb doble cita: dissabte serà el torn del 53è Trofeu Abelard Trenzano de Sant Pere de Ribes (el Garraf) i diumenge del 42è Critèrium del Vallès de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

Després d'aquest primer cap de setmana de juliol en què es disputaran el Memorial Josep Segú i el Gran Premi Sant Pere de Perafort, tornaran les curses puntuables pel campionat que, després de sis proves disputades, lidera el rus Egor Igoshev amb 325 punts, per davant de Ilia Shchegolkov (Controlpack) amb 283 i de Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre), amb 245. Fins ara, s'han disputat el Trofeu Joan Escolà i el Campionat de Sabadell, la Klàssika d'Olot, el GP d'Òdena, la Clàssica Isaac Gálvez i la Cursa Vila de Súria, aquesta última el segon cap de setmana de maig.

Després de pràcticament dos mesos d'aturada, la tarda del dissabte 8 de juliol tornarà el campionat amb la prova que organitza el Club Ciclista GER en memòria de l'ex ciclista ribetà Abelard Trenzano, mort en la disputa d'un Campionat d'Espanya de Muntanya a Molins de Rei l'any 1963. El rus Lev Gonov és el darrer vencedor de la cursa, que compta amb un recorregut de 130 quilòmetres comprès per set voltes a un recorregut d'uns 18,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Pere de Ribes i pas Vilanova i la Geltrú i Canyelles. Serà la 53a edició del Trofeu Abelard Trenzano.

Per la seva banda, el matí del diumenge 9 de juliol serà el torn del 42è Critèrium del Vallès, prova organitzada pel Club Ciclista Mollet que per segon any consecutiu es disputa en la categoria elit/sub23. El neozelandès Keegan Hornbowl va ser el vencedor de la prova el darrer 2022, rematant una cursa ràpida que enguany comptarà amb un recorregut de 131,9 quilòmetres amb sortida i arribada des de Mollet del Vallès, arribant fins la zona de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, on s'hi faran dues voltes, dos passos de muntanya puntuables i un esprint especial.

En els dos casos, les inscripcions tanquen la mitjanit del pròxim dimarts 4 de juliol.