Fornells de la Selva estrena dissabte prova de la Copa Catalana CX Proride

04/12/2023
Ciclocròs

Fornells de la Selva estrena dissabte prova de la Copa Catalana CX Proride

La Copa Catalana de Ciclocròs Proride comença la recta final del seu calendari 2023 i ho fa amb un cap de setmana decisiu que començarà aquest dissabte 9 de desembre a Fornells de la Selva (Gironès). El Club BTT Fornells de la Selva s'estrena dissabte com a seu del campionat català de CX amb un circuit situat a la seva Zona Esportiva que precedirà la disputa l'endemà del Campionat de Catalunya a la població veïna de Vilablareix.

La Copa Catalana de Ciclocròs porta ja nou proves disputades aquest 2023, encapçalada en la categoria absoluta masculina per Marc Romero (BG Team-73 Factory), que lidera la classificació del campionat amb 480 punts, per davant dels 360 de Maurizio Sartori (Equipo Oleka) i els 348 de Marcos Vázquez (Miami-Megabici). Per la seva banda, en categoria femenina, Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa) és la gran dominadora amb 655 punts, pràcticament doblant en punts a les elits Sònia Anguita (Club Ciclista Farners) i Ester Barris (Gravel Girona).

La cita gironina, organitzada per un dels clubs de referència a Catalunya tant a nivell formatiu com organitzatiu, amb proves de prestigi internacional amb LaTramun, comptarà també com és habitual amb proves per a les categories de promoció, i tindrà especial rellevància al ser una de les tres proves puntuables per la Lliga Universitària de Ciclocròs, que va tenir també com a prova puntuable la Seu d'Urgell i que es tancarà a Vic el 23 de desembre.

L'endemà d'aquesta prova a Fornells de la Selva, diumenge 10 de desembre, el calendari català de ciclocròs 2023 viurà la seva data més important amb la disputa del Campionat de Catalunya a Vilablareix.