Fornells de la Selva s’estrena amb bon sabor a la Copa Catalana de Ciclocròs

09/12/2023
Ciclocròs

Fornells de la Selva s’estrena amb bon sabor a la Copa Catalana de Ciclocròs

La Copa Catalana de Ciclocròs by Proride ha fet parada per primera vegada a Fornells de la Selva (Gironès) aquest dissabte 9 de desembre. La competició organitzada pel Club BTT Fornells, una de les escoles més reconegudes de la província, s’ha estrenat amb més de 200 participants i un gran ambient durant tot el matí, i ha servit com a preludi del Campionat de Catalunya que es disputa aquest diumenge 10 de desembre a la localitat veïna de Vilablareix (Gironès).

El circuit s’ha dissenyat a la zona esportiva de la localitat gironina i a partir de les 9 del matí ha acollit les primeres competicions de la jornada amb les categories màster 40, 50 i 60, que han tingut una quarantena de participants i han deixat la victòria de Bernat Pou (Cicles Vic Club Ciclista).

Just a continuació ha estat el torn de fèmines, júniors i cadets. La jove Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa) ha prolongat el seu bon estat de forma i s’ha adjudicat la victòria en una prova que també era puntuable per a la Lliga Universitària de Ciclocròs. Amb aquesta victòria, Bosch, que debuta en categoria sub 23, s’ha assegurat ja la victòria final a la Copa Catalana de Ciclocròs quan encara queden tres proves per al final del calendari anual. En categoria júnior masculina, la victòria a Fornells de la Selva ha estat per a Àlex Marco (Artsport Unica Factory Team).

El CX de Fornells de la Selva també ha deixat espai, com és habitual, per a les categories de promoció, amb més de 70 nens i nenes que han participat en les proves de categoria prebenjamí, benjamí, principiant, aleví i infantil. Tots ells han pres la sortida a partir de les 11.15h i a continuació ha estat el torn per als elits, sub 23 i màster 30 masculins, que han estat els encarregats de tancar la jornada.

El veterà Tomàs Misser (Cardedeu Unió Ciclista), que venia de guanyar a la prova de Manresa, ha pres les regnes de la carrera des de la primera volta, però el mundialista Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) ha plantejat una prova de menys a més i ha pogut remuntar el desavantatge per acabar imposant-se en solitari i aconseguir la seva tercera victòria d’aquesta Copa Catalana de Ciclocròs. El local Dídac Carvacho (Club BTT Fornells de la Selva) ha completat el podi elit i Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu), quart a la prova, ha pogut mantenir el mallot de líder de la Copa Catalana.

Més igualada encara ha estat la categoria sub 23, amb tres corredors que han entrat amb menys d’un minut de diferència i amb victòria final d’Adrián Cuéllar (Bsix-Jormat) per davant de Jaume Villar (Huesca La Mágia – Renault) i Bernat Puig (Calderi Esport Ciclista).

CX Fornells de la Selva:

  • Elit: Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) i Ester Barris (Gravel Girona Club Esportiu)
  • Sub 23: Adrián Cuéllar (Bsix-Jormat) i Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa)
  • Júnior: Àlex Marco (Artsport Unica Factory Team) i Mireia Padrós (Biking Point Club Esportiu)
  • Cadet: Aleix Huéscar (Jufré Vic-ETB) i Maria Gutiérrez (Jufré Vic-ETB)
  • Infantil: Marc Cuatrecasas (Jufré Vic-ETB) i Jana Freixas (Cassà Bike)
  • Màster 30: Enric Bau (Calma Sant Julià Club Ciclista)
  • Màster 40: Bernat Pou (Cicles Vic Club Ciclista)
  • Màster 50: Francesc Xavier Carnicer (Massi Club Ciclista)
  • Màster 60: Pere Batllori (Bsix-Jormat)
  • Classificacions completes
  • Classificacions completes de les categories de promoció

Foto: Xevi Planas / FCC