El Massi Baix Ter es renova i reuneix gran part del talent ciclista català

05/02/2024
Carretera

El Massi Baix Ter es renova i reuneix gran part del talent ciclista català

L’equip Massi Baix Ter Women’s Team, de Torroella de Montgrí, disputarà aquest 2024 la seva 11a temporada en actiu i ha presentat un equip renovat de dalt a baix respecte l’any passat i una plantilla formada per 10 ciclistes amb l’objectiu de competir al màxim nivell per consolidar-se com un dels millors equips d’Espanya, oferir una bona imatge a les curses internacionals i reivindicar-se per tornar el més aviat possible a la categoria UCI.

El primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, dirigit per Toni Miguel i Àngel González, tindrà com a única continuïtat la de la cambrilenca Íngrid Ruiz i tindrà els fitxatges de Susana Pérez, Natalia Ovejero, Ainara Albert, Gloria Rodríguez i la noruega Amalie Lutro, i també les catalanes Laia Bosch, Mireia Trias, Marta Romance i Júlia Mir.

L’equip, que debutarà del 15 al 18 de febrer a la Setmana Ciclista – Volta Femenina de la Comunitat Valenciana (categoria 2.Pro), es va presentar oficialment a l’Hotel Terraverda – Golf Empordà de Gualta amb la presència de la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià; la diputada de la Diputació de Girona, Vanessa Peiró; l’alcalde i el regidor d’esports de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Genís Pigem; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana i el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell.

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, va assegurar que “tenim un equip més jove i alhora més català que mai, hem reunit gran part del talent de casa nostra. Això ens fa ser més forts i ens permet lluitar per grans objectius, com ara la Copa d’Espanya. Al mateix temps, estarem presents a gran part de les curses internacionals del sud d’Europa. Lluitarem per estar entre els millors equips espanyols, inclús per davant de conjunts UCI”.

Per a Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, un dels aspectes més importants d’aquesta temporada és que el Club Ciclista Baix Ter “ha retornat als orígens” perquè ha decidit “donar un paper encara més destacat a la promoció per garantir la continuïtat i sobretot el seu futur. És un club que sempre ho ha treballat molt, encara que els últims anys havia quedat en un segon pla, i que ara torna amb més força”.

El Club Ciclista Baix Ter es va fundar el 1990, compta actualment amb un centenar de ciclistes i més de 200 socis. Amb l’escola com a eix principal de l’entitat, la vessant femenina està formada per un conjunt cadet i un altre d’elit (el filial), integrats tots dos dins de l’estructura del Baix Ter Women’s Academy. Per sobre hi ha el primer equip (Massi Baix Ter Women’s Team), que es va crear fa més d’una dècada amb l’objectiu de donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació i que aquesta temporada corre en categoria nacional.

Plantilla del Massi Baix Ter Women's Team

  • Ainara Albert (Picassent, València - 2003)
  • Amalie Lutro (Stavanger, Noruega - 2000)
  • Gloria Rodríguez (Torre - Pacheco, Múrcia - 1992)
  • Íngrid Ruiz (Cambrils, Tarragona - 1991)
  • Júlia Mir (Juneda, Lleida - 1997)
  • Laia Bosch (Malgrat de Mar, Barcelona - 2005)
  • Marta Romance (Blanes, Girona - 2000)
  • Mireia Trias (Mont-ras, Girona - 2000)
  • Natalia Ovejero (Béjar, Salamanca - 2005)
  • Susana Pérez (Aldaia, València - 2005)

Foto: CC Baix Ter