Lev Gonov s’imposa a la Klassika d’Olot, tercera cita de les Grans Clàssiques

25/03/2024

El calendari de Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall segueix avançant i aquest diumenge 24 de març s’ha celebrat la 70a edició de la Klassika d’Olot – Trofeu Festes del Tura, tercera prova puntuable per al calendari català elit/sub23. Seguint la línia de les dues carreres que van obrir el calendari a Sabadell, la històrica prova garrotxina ha tornat a tenir accent rus amb victòria de Lev Gonov (PC Baix Ebre) i un podi format per tres corredors de nacionalitat russa.

La carrera plantejava un recorregut igual que el 2023, amb sortida i arribada a Olot i un circuit de 14 quilòmetres entre Montagut, Tortellà, Argelaguer i Sant Jaume de Llierca al qual s’hi havien de donar fins a 8 voltes. Els primers quilòmetres de la prova van comptar amb nombrosos intents d’escapada que no van fructificar. Després de diversos talls en el grup, els russos Lev Gonov (PC Baix Ebre) i Vlas Shischkin (Team MP Group Doltcini) van marxar en solitari al capdavant en l’atac que acabaria sent definitori per a la resolució de la carrera.

Els dos van arribar junts a meta i Lev Gonov es va imposar a l’esprint per aconseguir la tercera victòria consecutiva de la Penya Ciclista Baix Ebre a les Grans Clàssiques. A les dues primeres cites de la temporada, el Trofeu Joan Escolà i el Campionat de Sabadell, la victòria havia estat per a Ivan Smirnov. Gonov, per la seva banda, ja havia alçat els braços aquesta temporada quan va guanyar, el primer cap de setmana de març, el Trofeo Guerrita de la Copa d’Espanya elit/sub23. El podi d’Olot el va completar el també rus Ilya Savekin (Controlpack), que va arribar amb Mikhail Potarnak (Team MP Group - Doltcini) a més de tres minuts dels dos capdavanters.

Després de les dues tradicionals cites sabadellenques i de la prova d’Olot, que va reunir 150 ciclistes, Ivan Smirnov segueix liderant la classificació general del calendari, seguit d’un regular Tristan Cardew (Equipo EBS) que va ser onzè a la Garrotxa. La propera cita puntuable per a les Grans Clàssiques serà el 28 d’abril amb el 73è GP Òdena, un altre clàssic del ciclisme català. Abans, però, el 20 d’abril es disputarà el Trofeu Vila de Gimenells – Prats Advocats, una prova que s’estrena en categoria elit i que podrà formar part de les Grans Clàssiques en futures edicions.