Thomas Griot, domini francès a la Copa Catalana BTT de Santa Susanna

18/04/2021
BTT

Thomas Griot, domini francès a la Copa Catalana BTT de Santa Susanna

El ciclista del Massi Thomas Griot ha estat aquest diumenge el vencedor de la prova de Copa Catalana BTT Internacional Biking Point disputada a la localitat de Santa Susanna, una prova de gran nivell en què s'ha imposat al campió d'Espanya, David Valero, i al francès Dubau. El triomf dona continuïtat al domini francès del cap de setmana, l'endemà de que la jove campiona del món Loana Lecomte s'imposés a la prova de fèmines.

El traçat de Santa Susanna és tècnic, divertit i dur. Amb les fines pluges dels últims dies, el traçat estava un punt més relliscós, el que significava que havia d'anar amb molta finor en els senders. Un punt més exigent en el pla físic i una major dificultat tècnica. Només sortir, el ritme ha estat trepidant. Valero ha intentat liderar el grup des de la sortida. Es preveia que algun favorit es podia despenjar. Així ha estat, en els primers compassos, el campió holandès Milan Vader (KMC-Orbea), ha agafat un petit forat. Tan sols Dubau (Massi), ha pogut seguir la seva roda. Per darrere, Griot, Valero, Koretzky i Mantecón no perdien distància.

A meitat de carrera, Griot ha arribat a l'alçada de Vader i no ha dubtat en atacar. Ningú es podia creure la velocitat i potència que estava demostrant el ciclista francès. Valero, en segona posició volia atrapar-lo per disputar-li el triomf. No obstant això, Griot no ha dubtat mai de les seves possibilitats i ha mantingut el marge per arribar a meta, celebrant la seva gran victòria. Valero (BH Templo Cafès) i Joshua Dubau (Massi), completaven el podi. Els ciclistes de l'KMC-Orbea, Vader i Koretzky tancaven el top 5. 

Amb els resultats d'aquesta prova, David Valero passa a ser el nou líder de la general del campionat amb només 2 punts d'avantatge sobre el francès Koretzky, mentre que entre les fèmines Janika Loiv lidera per davant de Noemí Moreno. L'1 de maig es disputarà la següent prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point a Barcelona, una cita de categoria  UCI C1 que tornarà a donar espectacle internacional. 

[Crèdits fotografia: Ocisport / Francesc Lladó]