El Bruc acollirà els Campionats de Catalunya CRI del proper 23 de maig

17/05/2021
Carretera

El Bruc acollirà els Campionats de Catalunya CRI del proper 23 de maig

ACTUALITZACIÓ 13/05/21: canvis en el recorregut
Degut a problemes derivats de les pertinents autoritzacions, la organització ha hagut de realitzar canvis en el recorregut previst de la contrarrellotge del Campionat de Catalunya CRI, prioritzant el fet de mantenir la prova. Tot i el poc marge de reacció, s'ha elaborat un nou recorregut variat i amb les garanties de seguretat necessàries per gaudir d'un gran campionat. Organitzador i FCC tancaran una proposta de distàncies ajustades a cada categoria considerant aquest nou circuit. Des de la FCC volem agrair públicament la implicació i esforç de la organització per mantenir i tirar endavant la prova, tot i les dificultats.

______________
Des de l‘organització de la prova ciclista el timbaler, enguany campionat de Catalunya de CRI, volem comunicar que ens hem vist obligats a modificar el recorregut previst per la disputa de la prova. Com sabeu, les proves ciclistes han de comptar amb el vist i plau de diferents instàncies i fins ahir, 11 de Maig, no se’ns va comunicar que el recorregut proposat no obtenia l’autorització necessària. A partir d’aquesta noticia la nostra prioritat ha sigut mantenir la prova i no trencar ni les expectatives ni els calendaris de molts esportistes, evitant la suspensió o la cancel·lació que amb les actuals circumstàncies malauradament ens hi hem acostumat. Durant tot el dia d’avui hem treballat amb les diferents instàncies fins trobar un recorregut autoritzable. Malgrat aquest imprevist i el poc temps de reacció creiem que hem arribat a dissenyar un recorregut variat i amb les garanties de seguretat que ens permetin gaudir d’una gran diada ciclista. Juntament amb la FCC tancarem un proposta de distàncies ajustades a cada categoria considerant aquest nou circuit.

El proper 23 de maig es disputarà la primera Prova Ciclista El Timbaler del Bruc. La cursa enguany serà el Campionat de Catalunya de contarellotge per a totes les categories, les masculines i les femenines des de cadet fins a màster, sumant-hi les categories de paraciclisme, acollint així als millors ciclistes d’arreu.

El recorregut, marcat per l’orografia, és força exigent, amb una pronunciada pujada de sortida, continus tobogans fins arribar a la baixada final que ens retornarà al nucli del Bruc, d’on es realitzarà el punt de sortida i d’arribada. Durant tota la cursa es podrà gaudir del paisatge de la vessant sud-est de la muntanya de Montserrat.

Les inscripcions al Campionat de Catalunya ja es poden realitzar de la manera habitual al canal de la Federació Catalana de Ciclisme, amb límits d'inscripcions el dimarts dia 18 a les 24h. L'ara ciclista professional de l'equip Kern Pharma Àlex Jaime i Maria Banlles van ser els més ràpids als darrers Campionats de Catalunya CRI, disputats el primer cap de setmana de setembre al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La prova ciclista El Timbaler del Bruc està organitzada pel Club Ciclista Els Culets Vermells juntament amb la Colla Els Bruckers i l’Ajuntament del Bruc, en coordinació amb la Federació Catalana de Ciclisme.

Al llarg de la setmana s’han organitzat tallers i activitats de i una sortida guiada amb bicicleta per als veïns i veïnes del Bruc, el mateix diumenge 23 de maig. L’aforament a la sortida amb bicicleta és limitat i s’haurà de reservar prèviament a través de l’Ajuntament del Bruc, trucant al 93 771 00 06 o omplint el formulari de participació del web municipal www.bruc.cat.