Laura Rodríguez s’imposa al Circuit de Barcelona-Catalunya

14/07/2024

El ciclisme català ha tornat aquest diumenge 14 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. Un dels escenaris més emblemàtics de Catalunya, que acull des de fa dècades els Mundials més importants del món del motor, ha acollit la cinquena prova de la Copa Catalana Fèmines amb més d’una seixantena de participants.

Després de la cursa de 2023, emmarcada dins la Setmana Catalana de l’Esport i amb presència d’equips UCI internacionals, el ciclisme femení tornava al Circuit per tornar a celebrar-hi una prova puntuable per a la Copa Catalana. Ho feia recorrent 16 voltes al circuit, amb una longitud de 5 quilòmetres cada una d’elles, i les categories cadet, júnior i màster s’incorporaven a la carrera a falta de 10 voltes per al final.

Seguint la tònica del que es va veure l’any passat, tota la prova ha estat marcada per intents d’escapada que han estat molt controlats des del gran grup. Els atacs s’han succeït en cada volta, però cap corredora ha aconseguit agafar un marge superior als 10 segons. Laura Rodríguez (Universitat Politècnica de València), que lluïa el mallot de campiona de Catalunya, ha estat la corredora més activa durant tota la prova, responent a tots els atacs per controlar la carrera.

El gran grup ha anat perdent unitats, però cada vegada semblava més inevitable que es repetís l’esprint que va decidir la victòria el 2023. L’última volta al circuit ha estat marcada per un accident al darrer pas per meta que ha obligat a la presència de l’ambulància i els serveis mèdics, però el final de la prova s’ha pogut celebrar sense alteracions.

Laura Rodríguez, que havia controlat la carrera en tot moment, s’ha imposat amb claredat i ha aconseguit la victòria per davant de Marie Gielen (Primeau Velo Groupe Abadie). D’aquesta manera, Rodríguez i Gielen s’intercanviaven les posicions de podi de fa un any en el mateix escenari, quan la francesa va aconseguir la victòria per davant de la mateixa Laura Rodríguez. La tercera posició ha estat per Anna Albalat (Andona), que ha completat el podi. En les categories que disputaven 10 voltes, victòries per a la màster Celia Maria Becerra (RCB Motor Begues), la júnior Laura Martínez (Ecológicos Navarra – Beratxa) i la cadet Marina Fernández (Baix Ter Academy).