La Marxa 3 Nacions by BWT celebra la seva 44ª edició amb gran èxit

10/06/2024
Cicloturisme

La Marxa 3 Nacions by BWT celebra la seva 44ª edició amb gran èxit

La 44ª edició de la Marxa 3 Nacions by BWT s’ha celebrat amb èxit aquest dissabte 8 de juny. La pluja ha fet acte de presència a la sortida de la marxa, però el sol ha acabat sortint i els i les ciclistes han pogut gaudir d’una gran jornada de ciclisme per als ports mítics que caracteritzen la marxa. Han pres la sortida més de 2.000 participants, que han tornat a pedalar en un recorregut únic per Catalunya, Andorra i França.

A les 7:30 hores s’ha donat el tret de sortida de la 44a edició de la Marxa 3 Nacions by BWT amb sortida des de Puigcerdà i amb 140 quilòmetres per davant on s’han ascendit els dos mítics ports de muntanya: el Port d’Envalira i el Coll de Puymorens. La marxa ha sortit des de Puigcerdà cap a Ger, Bellver de Cerdanya, Martinet i fins a La Seu d’Urgell amb 50 quilòmetres de recorregut pla, que han anat fent la primera selecció liderada pels ciclistes més en forma.

En el seu camí cap a Andorra, el pilot ha pogut tornar a gaudir dels túnels il·luminats gràcies a Acciona Energía, millorant així la seguretat dels participants. Una vegada a Andorra, els ciclistes han pogut recuperar forces a l’avituallament d’Andorra la Vella abans d’iniciar l’ascensió al Port d’Envalira, el principal repte del recorregut. En aquesta ascensió, els i les ciclistes ho han donat tot per arribar fins a coronar a 2.407 metres d’alçada en el que és el pas de muntanya asfaltat més alt dels Pirineus. Els últims 6 quilòmetres del port eren cronometrats, i gràcies a Acciona Energía, els 100 millors nois i les 100 millors noies en aquest segment han entrat en el sorteig d’un val de 6 mesos gratis d’energia.

Després de coronar Envalira, segon avituallemt del dia amb vistes inigualables, tocava encarar el descens cap al Port de Puymorens, ja a territori francès. Era la darrera ascensió del dia, i els ciclistes han pagat l’esforç realitzat a Envalira, tot i que l’impuls d’estar cada vegada més a prop de meta els ha permès coronar i seguir baixant per La Tour de Carol en direcció Puigcerdà, on els esperava la meta. A la línia d’arribada, molts d’ells i elles entraven celebrant, sabien que formaven part del mite de 3 Nacions by BWT, i que havien sigut protagonistes d’una edició increïble. En total, han participat ciclistes de 24 nacionalitats, incloent països com Colòmbia, Estats Units, Singapur, Argentina o Uruguay.

Foto: Marxa 3 Nacions