Més de 400 ciclistes han participat a la Gran Fondo SB Hotels Terres de l'Ebre

18/09/2023
Cicloturisme

Més de 400 ciclistes han participat a la Gran Fondo SB Hotels Terres de l'Ebre

Aquest dissabte 16 de setembre s'ha celebrat a Tortosa (Baix Ebre) una nova edició de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre, que ha comptat amb la participació de més de 400 ciclistes vinguts d’arreu del territori. La marxa cicloturista ha recorregut algunes de les carreteres més icòniques del territori i ha tingut el cim del Mont Caro, de 1.441 metres d'altitud, com a repte més destacat.

L’Hotel SB Corona Tortosa s’ha convertit en el centre neuràlgic de l’esdeveniment cicloturista acollint l’inici i el final de prova. A les 8 h, els cicloturistes han iniciat un recorregut de 125km que els ha portat per la banda esquerra del riu Ebre, passant pel costat de les poblacions de Bítem, Tivenys i fins arribar a Benifallet. És llavors quan els participants han creuat el riu per iniciar el circuit que els portaria fins a la capital de la Terra Alta, Gandesa, per seguir l’ascens fins a Bot.

Després d’aquest punt, els participants que havien triat la Petit Fons (87 km + 1.156 m de desnivell) han iniciat el descens fins a Tortosa. Per contra, els participants de la Mitjà Fons (129 km + 2.015 m de desnivell) i la Gran Fons (176 km + 3.226 m de desnivell) han seguit fins a Horta de Sant Joan. Després d’un bon avituallament, els cicloturistes han iniciat la baixada fins arribar de nou al riu, contretament a l’altura de Xerta, per seguir per la part dreta de l’Ebre i arribar de nou a la meta.

Sobre les 13 h, han començat ha arribar els primers ciclistes i és en aquest punt on han tingut l’opció de quedar-se a meta o continuar el circuit per acabar coronant l’imponent Mont Caro de 1.441m d’altitud i assolir la xifra de 176 quilòmetres recorreguts i 3.226 metres de desnivell positiu acumulat. A l’arribada, tots els participants han rebut una medalla commemorativa i han pogut degustar un plat de paella cortesia d’Arròs Montsià.

L’organització de la marxa cicloturista també ha volgut posar en valor el ciclisme femení, que continua creixent dia rere dia. Per aquest motiu, els primers números dels dorsals, una edició més, han estat per a dones que representen el present i el futur del ciclisme femení a Catalunya. Entre elles han estat Arantxa Salvadó, Paula Fernández-Ochoa, Montse Nafría, Sandra Santanyes o Ingrid Clua.

La Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre ha participat activament amb el projecte solidari Emma que està dedicat a la investigació per a la lluita contra el càncer de mama i que es porta a terme des de l’Hospital Verge de la Cinta. A més a més de les donacions que els participants van poder fer en el moment de realitzar la inscripció a l’esdeveniment, SB Hotels ha fet una aportació especial al projecte Emma de 15.000 €.

La marxa ha estat organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre, sota la direcció tècnica de Running Solutions, i ha comptat amb el patrocini de SB Hotels. També han col·laborat a la marxa cicloturista l’Ajuntament de Tortosa, Fàbregues Bicicletes, 226ers, Gobik, Ruzafa, Arròs Montsià, Coca-Cola, Rudy Project i Hutchinson. L’organització també vol fer esment de la valuosa i imprescindible tasca que han realitzat els voluntaris, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil, que han ajudat a que aquesta nova edició hagi estat possible