La Copa Osona es tanca dissabte amb un Trofeu Internacional Ciutat de Vic de luxe

17/06/2021
Trial

La Copa Osona es tanca dissabte amb un Trofeu Internacional Ciutat de Vic de luxe

Gairebé 180 inscrits repartits en dotze categories es donaran cita el proper dissabte 19 de juny a Vic, al circuit de Mas de Bigues situat a la zona esportiva de la ciutat, per disputar la tercera i última prova puntuable per a la Copa Osona de Trial 2021. El Trofeu Internacional Ciutat de Vic serà una competició amb categoria internacional UCI C1 que comptarà amb alguns dels millors riders del moment, vigents campions del món que es posaran a prova a la que serà la seu del Mundial el proper mes de setembre.

La categoria d’èlit femení tindrà a l’alemanya Nina Reichenbach com a principal candidata a la victòria, amb Vera Barón -guanyadora de les dues proves anteriors i de l’edició del 2019- i Laia Esquís com a rivals. En èlit masculí hi haurà un cartell de més de 20 riders, entre els quals destaquen el també Campió del Món Sergi Llongueras, el britànic Charlie Rolls, l’alemany Oliver Widmann, el francès Nico Vallée, els madrilenys Borja Conejos i Alejandro Montalvo o el català Eloi Palau. Aquests dos últims seran qui es disputaran el títol de la Copa Osona, amb el permís del gironí Martí Vayreda, recent guanyador de la Copa Catalana.

Aquesta és la tercera prova de la 22a edició de la Copa Osona i el protocol COVID establert està ben consolidat. Els participants i acompanyants tenen clar el funcionament que cal seguir pel bon desenvolupament de la prova. Tot i el bon ritme de vacunació de la població i la flexibilització de les restriccions, la Covid encara hi és i es demana sentit comú, responsabilitat i prudència per poder seguir fent esport segur. L’organització demana assistir amb els mínims acompanyants possibles, arribar 30 minuts abans de la sortida, mantenir les distàncies durant la disputa de la prova i marxar immediatament una vegada finalitzada.

La prova començarà a les 8h del matí i es desenvoluparà seguint diferents franges horàries segons les categories. Cap altre categoria començarà si la que li va abans encara no ha finalitzat, per la qual cosa els horaris són estimats i poden tenir alguns retards. El lliurament de premis es realitzarà al finalitzar cada categoria i només els tres primers classificats seran cridats. Tal com està establert des del passat 4 de juny, les categories prebenjamí i benjamí han passat a un format de participatiu en lloc de proves competitives valorant i premiant la participació i l’esforç dels nens i nenes per sobre del resultat esportiu.

La Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, enguany s'ha vist reduïda amb motiu de la pandèmia i ha presentat un total de tres proves: Calldetenes, Folgueroles i Vic. El Trofeu Internacional Ciutat de Vic significarà el punt i final a una bona temporada de represa de la competició després d’un any d’aturada per la pandèmia.